העיניים נשואות לצפון: חשש במערכת הביטחון וביישובי הצפון כי חיזבאללה וארגוני הטרור הפלסטיניים שבדרום לבנון יצטרפו למערכה ויפתחו בחזית נוספת. דווח כי כוחות שמירת הסכם ההפרדה של האו”ם פינו עמדות בדרום לבנון, אך ביוניפי”ל הכחישו זאת.
בצה"ל הזרימו אתמול כוחות רבים של לוחמים לדרום, אך בתדרוך שקיים אלוף פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, הוא עידכן כי גם הכוחות בצפון תוגברו משמעותית.
"אנחנו נמצאים כרגע בשגרה אזרחית מלאה, אך עוקבים בערנות אחר המצב", עידכן משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות. לדבריו, ראשי הרשויות בגליל ובגולן "נמצאים בקשר תמידי עם צה"ל וכוחות הביטחון ומוכנים לכל תרחיש. המועצה האזורית מטה אשר פותחת את שעריה לתושבי המועצות בעוטף ובדרום ונציע להם סיוע ככל שיידרש".
גם בעיריית חיפה העלו כוננות. בהנחיית המשטרה, בוטלו הפסטיבלים העירוניים - הסרטים ובית גלים, וכן ההקפות השניות.






