לקריאה שפירסמו משפחתו וחבריו של רב־טוראי נתנאל יאנג ז"ל, חייל בודד שעלה לישראל מלונדון, הייתה היענות מופלאה. אחרי שפנו לציבור וביקשו מכמה שיותר אנשים להגיע ללוויה שהתקיימה אתמול אחר הצהריים בחלקה הצבאית בהר הרצל בירושלים, אלפים פקדו את בית העלמין.
יאנג (20), לוחם מחטיבת גולני, נהרג בקרבות ביישובי עוטף עזה. אחת המפקדות שלו בבסיס מחווה אלון סיפרה כי הוא "היה אמור להגיע להרצות בפני חיילים חדשים בעוד כמה ימים על החשיבות בשירות צבאי קרבי ומאוד התרגש. היה אדם מדהים".
1 צפייה בגלריה
yk13624436
yk13624436
(צילום: דובר צה"ל)
"קיבלתי את נתנאל כשהתגייס למחווה אלון", אמרה המפקדת. "ביום הראשון עשיתי לו ראיון אישי והוא אמר, 'אני רוצה להיות ביחידת עוקץ', זה היה החלום שלו. הוא תמיד חזר על זה. בשביל זה הוא קם בבוקר".
היא מספרת על השיחה האחרונה שלהם, ביום רביעי שעבר: "הוא שיתף שהוא רוצה לנסות להגיע ליחידת עוקץ למרות שהיה לו מדהים בגולני. הכל היה בגדר התלבטות".
"אמא שלו הראתה לי תמונה שהוא היה קטן עם המדים של אח שלו הגדול שהיה בצנחנים, היה לו חיוך כשהוא לבש מדי צה"ל, כבר שהיה קטן", היא סיכמה.
משפחת יאנג הגיעה לארץ מבריטניה כדי להשתתף בלוויה. בזמן הטקס נשמעה אזעקה, והמשתתפים הרבים השתטחו על הקרקע.