ביום ה־13 למלחמה ענף החקלאות מתמודד עם שטחי יבולים שלא ניתן לקטוף אותם בעוטף. הדבר גרם לחוסרים בירקות כמו פלפל אדום, כרוב לבן, תפוחי אדמה ועגבניות שרי תמר ועגבניות חממה, מה שהביא מיידית להתייקרות הירקות על המדפים. מחיר עגבניות חממה הגיע בתחילת המלחמה ל־15.90 שקלים לק"ג ופלפל אדום טיפס אתמול עד ל־25 שקלים לק"ג לצד 34.90 שקלים לק"ג עגבניות שרי תמר.
איימן טועמה, שוק אבן יהודה: "אנחנו הירקנים מתקשים למצוא סחורה. אני מתרוצץ ממקום למקום, החוסרים מורגשים היטב בירקות. אם בימי שגרה היה עולה לי משטח ירקות 4,000 שקלים, עכשיו זה עולה לנו הירקנים בין 11 ל־12 אלף שקלים. המחירים מתייקרים בגלל המחסור, אבל אנחנו סופגים גם על עצמנו. עד כמה אפשר לייקר בימים של מלחמה את האוכל הבסיסי בסל הירקות למשפחה?! בפירות לא מורגש מחסור. ברור שככל שהמתיחות בצפון תתגבר נרגיש גם חוסרים בפירות".
בבדיקה מול משרד החקלאות נטען כי לאחרונה הגיעו לישראל עשרת אלפים טונות של ירקות. בין היתר יובאו 7,000 טונות עגבניות, ולדברי משרד החקלאות עלות עגבניית חממה מיובאת, על כל ההיטלים שמסביב, עומדת על כשלושה שקלים בממוצע.
עם זאת, בבדיקת "ידיעות אחרונות" מתברר כי מחיר העגבניות לצרכן עדיין גבוה ובחלק מהמקומות נושק ל־14.90 שקל לק"ג. הירקנים טוענים כי המחיר ששילמו אתמול עבור עגבניות מטורקיה עמד על עשרה שקלים לקילו.