בעוד שלאחר שחרורן של החטופות יהודית ונטלי רענן דאג מתאם השבויים והנעדרים גל הירש להיות נוכח במרכז התמונה שפורסמה לציבור, ב־12 השעות שחלפו מרגע שחרורן של יוכבד ליפשיץ ונורית קופר ועד מסיבת העיתונאים שנערכה בבית החולים איכילוב בשידור חי הוא אפילו לא מצא זמן להיפגש איתן, במהלך שגורר ביקורת ציבורית – ואף ביקורת מהממשלה עצמה. "יש רושם שסוגיית השבויים והנעדרים לא מנוהלת", סיכמו אתמול גורמים בממשלה.
לצד חילופי ההאשמות, גורמים שמעורבים בנושא הבהירו כי לא נכון לשפוט את ליפשיץ על דבריה והדגישו: "אסור לשכוח שבעלה מוחזק בידי חמאס, ובלי קשר ההופעה שלה אותנטית ודורשת מחמאס להסביר למה הם חטפו אישה בת 85 מלכתחילה". כמו כן, גורם במשרד רה"מ אמר: "בכלל לא בטוח שנגרם כאן נזק הסברתי. אי־אפשר למנוע מאזרח פרטי להתראיין, אנחנו לא צפון־קוריאה".
עם זאת, ביקורת נמתחה כלפי הרשויות וגם כלפי בית החולים על התנהלותם באירוע. למשל, כבר עם שחרור החטופות התעקשו במטה החטופים לפנות את ליפשיץ ואת קופר לאיכילוב, על אף שצמרת משרד הבריאות הורתה לפנותן לבית החולים סורוקה, בין היתר מפאת הקרבה הפיזית לשם. בעקבות המקרה, עידכנו במשרד הבריאות את הנוהל כך שהמשרד עצמו ינהל את הפינויים מעתה. מהמטה של הירש נמסר כי ההחלטה התקבלה בהמלצת גורמי מערכת הביטחון.
לאחר מכן, הודיעו אתמול בבית החולים על מסיבת העיתונאים – שפרטים שצוטטו ממנה ציירו את חמאס באור חיובי ועוררו סערה. עם חזרתן, גורמים במטה החטופים והנעדרים, ביחד עם שב"כ, גורמי רפואה, פסיכולוגים וקציני צה"ל פגשו את שתי הנשים ואת המשפחות שלהן וביקשו מהן להמעיט כמה שניתן במפגש עם התקשורת בזמן הקרוב, אך הממונה הירש עצמו לא נפגש איתן, כאמור.
במטה החטופים התנערו מאחריותם לאירוע וגורמים בו טענו: "אנחנו כמטה לא יכולים לנעול בחדר אנשים אחרי שחזרו לישראל. גורמי ביטחון נוספים אולי יכולים להכריח אותן לעשות או לא לעשות. זאת מדינה דמוקרטית".
גם דובר איכילוב אבי שושן טען: "אף גורם ממשלתי או ביטחוני לא תידרך לגבי התנהלות תקשורתית מול החטופות שחזרו משבי". באיכילוב הוסיפו: "בית החולים ביקש לאפשר לחטופה ומשפחתה ולכלי התקשורת שיח מסודר. הדרכת המשפחה בהקשר לאופי ותוכן המסרים לא נמצא באחריותנו אלא בידי הגורמים הביטחוניים וההסברתיים הרשמיים".
לאחר ההצהרה, מסר גורם מדיני: "חמאס מאמץ את שיטות הינדוס התודעה של הנאצים. בזמן שהוא שוחט תינוקות, אונס נשים ויורה בילדים, חמאס מנסה להציג עצמו כהומני".






