"אנחנו שותפים, במפעל 'טופ גאם', יצרנית סוכריות גומי משדרות. המפעל הושבת בשבת השחורה וחזר לאחרונה לפעול. הבעיה שלנו זה כוח אדם, החברה מעסיקה 140 עובדים, רוב העובדים שלנו מהאזור פונו ושוהים באילת וים המלח", אומר לממון שמואל וולודינגר מחלוצי המשקיעים בתעשייה הקיבוצית ששותף גם במפעל 'טופ גאם'. לדבריו, "יצאנו ביוזמה להעמיד אוטובוס ממרכז הארץ, שיוביל כל יום עובדים למפעל וחזרה. אנחנו מצוידים בממ"דים ובמרחבים מוגנים ויש נוכחות צבא באזור תעשייה בשדרות, אבל כרגע זה לא קורה. אני הלכתי למהלך רחוק יותר ואמרתי, בוא נפנה לחברה החרדית כי הבנתי שהם רוצים לעזור והתגייסו גם למאמץ. זו ההזדמנות שיבואו, כי החוסר המשמעותי שלנו הוא בידיים עובדות, לא באנשי מקצוע. בכל משמרת חסרים בינתיים כמה עשרות עובדים. פנינו גם לעזרה לכמה רבנים שיסייעו בגיוס. לצערי לא הייתה היענות בכלל. למרות דיבורים על התנדבות ועזרה של המגזר - זה הניב אפס תוצאות".
וולודינגר שותף יחד עם קיבוץ גנינגר ב"גניגר" - יצרנית יריעות פלסטיק לתעשייה וחקלאות. והוא בשותפות עם קיבוץ רביבים ב"רבל" - יצרנית מערכות אוורור ומכלולים מפלסטיק לתעשיית הרכב העולמית, שנסחרת בשווי של 200 מיליון שקל. בנוסף הוא מייסד ושותף בקרן השקעות בתעשייה בשם "אפ פרטנרס" ששותפה ב"טופ גאם", מפעל שייצר בעבר סוכריות גומי, הונפק ומצליח בעולם בגלל פורמולות ייחודית לייצור תוספי תזונה בדמות סוכריות גומי ללא סוכר, צבעי מאכל ותוספי טעם.
פרצו למפעל
הקרן נכנסה לשותפות ב"טופ גאם" ב־2020 בהשקעה של 42 מיליון שקל לפי שווי של כ־140 מיליון שקל לפני הכסף. לאחר מכן החברה הונפקה בתל־אביב לפי שווי של כ־360 מיליון שקל. המייסדים, חי חיון ורועי לוסטרניק מחזיקים ב־26% כל אחד מהחברה. "טופ גאם" מייצרת עבור חברות מזון רב־לאומיות כמו "פרוקטר אנד גמבל", "נסטלה" ואחרות. וולודינגר: " כרגע יש לנו מלאים ומשלוחים בדרך כך שלקוחות לא חשים מחסור. אנחנו גם נתעדף את הייצור לפי הלקוחות".
מה עם שאר המפעלים שלך בקיבוצים בדרום?
וולודינגר: "כל המפעלים שלי ושל הקרן עובדים. לגניגר יש שלוחה בניר יצחק שלא עובדת מאז השבת השחורה, אבל היא לא מאוד משמעותית. המחבלים פרצו למפעל, למזלנו שרפו קצת חומר גלם ואת חדר הישיבות, ולא הרסו את הכל".
שמואל וולודינגר








