הצביעות של האו"ם: בעצרת הכללית קראו ביום שישי להפסקת אש הומניטרית מיידית בין ישראל לחמאס, תוך הזרמת סיוע לרצועת עזה הנצורה. ההחלטה, שניסחו נציגי מדינות ערביות ובראשן ירדן, אינה מחייבת - אך נושאת משקל מדיני. 120 מדינות הצביעו בעד ההחלטה, 45 נמנעו ו־14 הצביעו נגד.
אלו המדינות שהתנגדו להצעה מלבד ישראל: ארצות־הברית, אוסטריה, קרואטיה, צ'כיה, פיג'י, גואטמלה, הונגריה, איי מרשל, מיקרונזיה, נאורו, פפואה גינאה החדשה, פרגוואי, טונגה. באופן מפתיע, דווקא עיראק לא תמכה בהצעה אלא נמנעה. גם אוקראינה נמנעה.
בהקשר זה, גורמים מדיניים בכירים בישראל טוענים כי עם הזמן הלגיטימציה והתמיכה בנו פוחתות. "העולם שוכח לצערנו את הזוועות ונכנסים יותר ויותר שיקולים אחרים של מדינות, בעיקר שיקולי פנים וחשש מהפגנות של מוסלמים. ככל שהמלחמה תימשך ונעבור לפעולה הקרקעית - התמיכה בישראל תלך ותרד, בעיקר באירופה".
כך אומרים גורמים מדיניים בכירים בישראל בהתייחסם לרמת הלגיטימציה הבינלאומית של ישראל. השעון המדיני החשוב ביותר זה ארה"ב והיא איתנו, אך הלחץ הולך וגובר".
שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן התייחס להחלטה ואמר כי ישראל לא תעצור את הלחימה עד להשמדת תשתיות החמאס והחזרת החטופים. "היום הזה יירשם בהיסטוריה לדיראון עולם כיום שבו האו"ם, שהוקם לאחר השואה, איבד לחלוטין את הלגיטימיות ואת הרלוונטיות שלו", אמר ארדן, "היום הובהר שרוב מדינות העולם לא רוצות למנוע זוועות וטבח, למה אתם מגינים על מחבלים, שעורפים ראשים וחוטפים תינוקות?"