"אנחנו ממשיכים לצבור הישגים בלחימה", סיכם אתמול דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי את היום ה־33 למלחמה ברצועת עזה, "הרגנו ונמשיך להרוג מחבלים רבים ותפסנו אמל"חים רבים, ביניהם למעלה מ־700 מטולי אר־פי־ג’י". בשלב הנוכחי הכוחות ממשיכים להעמיק את המתקפה אל תוך העיר עזה – תוך כדי דגש על השמדת התשתית התת־קרקעית של חמאס.
בצה"ל פועלים בהתבסס על מפה מוערכת של "מטרו חמאס", וכוחות ההנדסה משתמשים בשיטות שונות לנטרול או להשמדה של התוואים התת־קרקעיים. עם זאת, לא כולם מושמדים, והדבר נעשה בהתאם לשיקולים המבצעיים בשטח. בין היתר, אחת ממטרות הפעולות היא ניתוק תת־קרקעי של צפון הרצועה מדרומה. כמו כן אותרה מפקדה, ונראה כי פעילי חמאס נערכו לשהייה ממושכת במנהרות באמצעות חיבור לאמצעי מים וחמצן. אתמול עידכן דובר צה"ל כי מרבית הפירים נמצאו בסביבת מבנים של ארגוני סיוע ופורסם תיעוד של השמדת מנהרה בקרבת בית ספר של אונר"א באזור בית־חאנון.
1 צפייה בגלריה
yk13669449
yk13669449
(צילום: דובר צה"ל)
בתוך כך, במסגרת הניסיון להיאבק על דעת העולם, פירסמו כוחות הביטחון הקלטה משיחה בין תושבי עזה למחבל חמאס שהודה כי ארגון הטרור מחזיק באמבולנסים ועושה בהם שימוש. מלבד זאת, הופץ אוסף ציטוטים מחקירות שב"כ של מחבלי הנוח’בה שלקחו חלק בטבח בעוטף עזה ב־7 באוקטובר, שחושף גם הוא את השימוש של מחבלי חמאס באמבולנסים ובבתי חולים לטובת פעילות טרור ברצועה. "לאל־קסאם יש אמבולנסים משלהם. חלקם נמצאים בבסיס הצבאי", אמר אחד המחבלים בחקירתו והסביר: "המראה שלהם דומה לאמבולנסים האזרחיים כדי שלא יעוררו חשד או יופצצו על ידי ישראל".
כמו כן אחד המחבלים סיפר בחקירת השב"כ כי רוב בכירי חמאס, כולל יחיא סינוואר, מסתתרים בבתי החולים - ובעיקר בשיפא. "הם מנצלים את בתי החולים כדי שלא יפציצו אותם", הוא אמר. "בשיפא למשל יש קומת מרתף. זה מקום גדול, שם מסתתרים. הגדולים, הראשיים (המפקדים הבכירים - י"ז)".
פרסום הציטוטים הגיע לאחר שבשבוע שעבר טען משרד הבריאות בעזה כי 15 בני אדם נהרגו ו־26 אחרים נפצעו בתקיפה של אמבולנס ליד בית החולים שיפא בעזה. שעות ספורות לאחר התקיפה וההאשמות נגד ישראל בעקבות התמונות הקשות מסרו בישראל בהודעה רשמית כי אותו אמבולנס הסיע חוליה של חמאס, שהייתה בסמוך לבית החולים שמתחתיו נמצאת מפקדת שליטה של ארגון הטרור.