העסק: מבשלת הבירה "שיטה" בערד, שכוללת בר צמוד שמגיש את התוצרת המקומית. בסך הכל מועסקים 8 עובדים במבשלה ובפאב.
איך הכל התחיל: הכנת הבירה התחילה כתחביב עבור ז'אן, הוא לא חשב להקים מבשלה ולהפוך את התחביב לעסק. "אחרי שזכינו בתחרות בינלאומית מול 120 בירות, טסנו לארה"ב להשתתף בפסטיבל בירה מוביל והרגשנו שאנחנו עומדים לחתום על האקזיט של החיים", מספר ז'אן. ב־2016, בעידודה של אשתו, נטע, נפתחה המבשלה בערד. בצמוד למבשלה נפתח ביר גארדן שמגיש את הבירות של 'שיטה' לצד מנות אוכל. כל הבירות במקום מיוצרות בעבודת יד, "אנחנו מכניסים את הנשמה למוצר", אומר ז'אן. בכל חודש המבשלה יוצאת עם מתכון אחר ב־Special Edition, בנוסף לבירות הקבועות. "הכנו כבר בירות עם דובדבנים ועם פטל, וממש בקרוב עומדת לצאת בירה חדשה, שווה לעקוב", מבטיח ז'אן.
1 צפייה בגלריה
yk13679423
yk13679423
(ז'אן, הבעלים של מבשלת שיטה, על הבר | צילום: עידן גור)
מאז המלחמה: "בהתחלה היה בעיקר הלם והפאב לא עבד בכלל. ישבנו עצובים בבית, ושני עובדים גויסו בצו 8", מספר ז'אן. "אחרי שיחות עם לקוחות קבועים, הבנתי שאנשים רוצים להתאוורר, לשבת ולדבר, כך שהחלטנו לפתוח את הפאב בזהירות ובהדרגה. סידרתי שולחן גדול כדי שיהיה אפשר להגיע לבד ולשבת עם כולם, שולחן פרלמנט. אנשים מודים לי שאיפשרתי להם לצאת קצת". הברים ברחבי הארץ ששיטה מפיצה להם את הבירות הפסיקו לעבוד או עברו למתכונת חלקית, כך שהיקף ההזמנות ירד משמעותית.
איך אפשר לעזור: ז'אן מזמין את עם ישראל לרכוש מארזי בקבוקים דרך אתר האינטרנט. "אפשר גם לפנק מילואימניקים", הוא מציע. בנוסף, ניתן להגיע בתיאום מראש לסיור במבשלה בערד, שלא נמצאת כרגע בטווח הטילים. כחלק מהרצון לסייע במאמץ הלאומי, בשיטה תורמים 20% מההכנסות באתר לעמותת "לתת" שעוזרת למפונים ברחבי הארץ.