סמל ינון תמיר, בן 20 מפרדס חנה־כרכור, לוחם בגדוד 890 של הצנחנים, נפל בפעילות מבצעית בצפון רצועת עזה. תמיר הוא נכדו של תא"ל במיל' יום־טוב תמיר, בעל עיטור המופת במלחמת יום כיפור.
תמיר ז"ל הוא בוגר בית הספר אורט חקלאי פרדס חנה. בסיום לימודיו הלך למכינה קדם־צבאית. "ינון היה נשמה טובה", סיפר הדוד רפי, "קסם של בחור, כל כך חכם. כולם אהבו אותו והאמינו בו. ביקשנו ממנו שילך לתפקיד פחות קרבי, שינסה לנצל את החוכמה שלו. אבל הוא הלך למכינה בדרום רמת הגולן, רצה להשקיע ולהצטיין בצבא. הוא היה משקיען עם מוטיבציה גבוהה".
אחיו של תמיר, יונתן, קצין מילואים בסיירת גבעתי, שמע על נפילתו כאשר הגיע לחופשה מהלחימה. יונתן הספיק להתקשר לאמו ולעדכן אותה שהוא בארץ, ואז התבשר על האסון.
בין ינון וסבו יום־טוב שרר קשר מיוחד. השניים שוחחו לאחרונה, במהלך אימון לפני הכניסה לעזה, על הלחימה בקיבוץ בארי. ינון שיתף את סבו בחוויות הקשות שהוא וחבריו לפלוגה עברו שם.







