שישה בתי חולים נערכים לקלוט את עשרות חטופים שישוחררו. המרכז הרפואי שניידר צפוי לקלוט את הילדים, ואילו בתי החולים שיבא, וולפסון, איכילוב, שמיר (אסף הרופא) וסורוקה יקלטו את הבוגרים יותר. במסגרת ההיערכות, הפיץ משרד הבריאות מדריך "לטיפול בתסמונת ההזנה מחדש בקרב השבים", שמפרט לפרטי פרטים מה יאכלו המשוחררים לפי טווח גילים.
גורמי הביטחון הונחו לספק לחטופים עד להגעה למרכז רפואי שתייה ומזון ספציפיים, מחשש לתסמונת הזנה מחדש שמאפיינת צריכת מזון מוגברת לאחר מחסור. לתינוקות עד גיל שנה, בקבוק מוכן לשתייה עם עד 120 מ"ל של תרכובת מזון לתינוקות מסוג מטרנה או סימילאק או נוטרילון; לילדים מגיל שנה עד גיל שלוש, מים, רסק תפוח עץ ללא תוספת סוכר במנה אישית, יחידה אחת של ביסקוויטים מסוג פתי בר, תה ממותק עם כפית סוכר; למתבגרים ולמבוגרים, מים, שתייה חמה ממותקת עם כפית סוכר, שלוש יחידות ביסקוויטים מסוג פתי בר, רסק תפוח עץ ללא תוספת סוכר במנה אישית.
במדריך שנכתב בהובלת אגף התזונה ומנהלות המחלקות לתזונה בשיבא, וולפסון ובחטיבת בתי חולים של כללית, נאמר ש"שהות ארוכה בתנאי מחסור תזונתיים עלולה להוביל לחוסרים תזונתיים משמעותיים שעלולים לפגוע בבריאות ולהוביל אף לסכנת חיים. צריכת מזון מוגברת לאחר תקופה משמעותית של מיעוט אכילה עלולה להזיק".
פרופ' חגי לוין, מנהל תחום רפואה במטה המשפחות: "צריך לשמור על גישה רגועה ולא להתנפל ולתקן הכל בבת אחת, אלא לאורך זמן בצורה נכונה. אנחנו רואים את זה בנוהל התזונתי ואני ממליץ בדומה לנוהל הזה להתייחס להיבטים אחרים. מבחינת פעילות גופנית צריך לפעול לפי אותם עקרונות, כמו גם מבחינת בריאות הנפש, לא להתנפל על השבים עם מסיבות גדולות".






