סיקור ההסכם המסתמן להשבת החטופים והחטופות הדגים את חוסר היכולת לקיים דיון נוקב בנושאים רגישים מבלי לחלק את העולם לקדושים ונבלים. אם היה ניתן לזכור מי היינו לפני 7 באוקטובר ייתכן שהריטואל היה נשמע מוכר. אולי זאת המסקנה העגומה: אפילו אסון נורא לא עזר לנו להיפטר ממחלה ישנה.
במקרה זה, התמיכה במיינסטרים לטובת המהלך לא רק דחקה לשוליים את מי שאוחזים בדעות מנוגדות: היו גם כאלה שהתעקשו לעשות דה־לגיטימציה ודמוניזציה לגילויי ספקנות והתנגדות כלפי ההסכם, על מנת לטשטש את ההתחמקות מתגובה מנומקת. כאילו שלא מספיק מסובך לעסוק בדיני נפשות במדיום שניזון משואו וסנסציה, מתברר שההעדפה היא שכולם פשוט יזרמו במורד הנהר יחד עם יתר הדגים.
את הדיון של משדר השעה שש בקשת, למשל, פתח עודד בן עמי באמירה ש"היו גם מי שהתנגדו אתמול, בצורה מוזרה, לעסקה הזאת". אולי מבחינת המגיש מה שהיה "מוזר" זה שבכלל הייתה הצבעה. אגב, מה שאפילו יותר "מוזר" מהתנגדות להצעה שבה אחת האופציות הייתה "נגד", זה שמפלגה אחת תקפה את ההסכם לפני שלמדה פרטיו ותמכה בו לאחר מכן. אם היה קורה ההפך, כלומר קודם תמיכה ואז התנגדות, אולי בן עמי היה חושב שמשהו פה לא בסדר.
אם זה לא מספיק, האורח אלוף (במיל') עמוס ידלין פשוט לא היה יכול לשאת את העובדה שעמית סגל הציג (לא תמך, הציג) את הטיעונים מאחורי הצבעת הנגד של שרי עוצמה יהודית. ידלין, שקריסת הקונספציות אותן הוא מדברר שנים בהתלהבות לא פגעה בנכונותו לפקוד אולפנים, לא העלה בדעתו להגיב באופן ענייני: הוא קודם כל רטן ושצף נגד בעלי דעה שלא שירתו בצבא – מבלי לפרט אם זה כולל כאלה שתומכים בעמדתו - ואחר כך נזכר לציין שאין לו בעיה עם סגל אלא עם השר איתמר בן גביר ושות'. כשהפרשן הציע לו להתווכח עם טיעונים ולא עם אנשים, ידלין העדיף להמשיך להציף את האכסניה בקצף שיצא לו מהפה.
לכן, וזאת לא פעם ראשונה כשמדובר בהחלטה של ממשלת ימין (על מלא!) שסופגת ביקורת בעיקר מימין, ערוץ 14 לפחות נתן לצופים ולצופות שקצת פחות בטוחים בעצמם את ההרגשה שמותר להרהר ולהטיל ספק. כמובן שזה לא בא בלי מנה גדושה ורעילה של דמגוגיה וגלגולי עיניים, אבל כנראה שהסנטימנט שנשמע מפי אנשים כמו שמעון ריקלין לא חמק מראש הממשלה לפני שהחליט לכנס מסיבת עיתונאים: הוא הרי לא עשה את זה כדי לשכנע את עודד בן עמי ודנה ויס.
בקטנה
בין קטעים מוצלחים יותר ופחות, לא ברור מה עוללה נועה קירל כדי לזכות בחיקוי כה משפיל ואכזרי שלשום ב"ארץ נהדרת". גם יתר הזמרים והזמרות שהוצגו במערכון עברו הקצנה והגחכה, שזה כמובן כל הסיפור בהומור, אלא שקירל הוצגה בלי שום סיבה כמו פוסטמה שלא יודעת מי אלה חוה אלברשטיין ומתי כספי, ואיך אפשר בלי הדאחקה על השמועות (הסקסיסטיות) שקשרי הזוגיות שלה הם המצאה של יחסי ציבור. ובכן, הטענות האלה מבוססות בערך כמו לטעון שקירל חטפה חזק מספינת הדגל של קשת אחרי שהלכה להוביל את הריאליטי "סטאר אקדמי" ברשת.







