בשיתוף בנק הפועלים
העסק: עיזה פזיזה היא פינת חמד כפרית, משק, מחלבה ומעדניית גבינות עיזים משובחות. המקום קרוי על שם העיזה מסיפורו של לוין קיפניס, שם מתוארת העז בתור ידידתו של האדם.
איך הכל התחיל: העסק בבעלות משפחת צבן נפתח ב־2004, אז הובאו למקום 25 גדיות חמודות, והצטרפו למשפחה. המטרה הייתה לגדול ולהפוך למשק חלב, כאשר הבן הצעיר, דרור, חשב שהפעילות תעסיק את אב המשפחה, רוני, אחרי היציאה לפנסיה. החזון התגשם, לימים הצטרף האח הגדול אלון המשמש כיום כאחראי על המשק וגבן המחלבה. כיום כל בני המשפחה שותפים לגידול העיזים, רוני מעורב בחליבה בכל בוקר ויוצא איתן למרעה.
מהחלב של העיזים מכינים גבינות וחלב ניגר ועורכים סדנאות לכל המשפחה ולמקומות עבודה ללימוד מלאכת הגיבון. המשתתפים מתנסים בחוויה הייחודית של הכנת גבינה במקום ולוקחים אותה הביתה. במקום עובדת גם מעדניית גבינות וחנות בוטיק.
מאז המלחמה: בתחילה כמות המבקרים הייתה אפסית, אבל בעיזה פזיזה החליטו לא לסגור ולהיות שם כשראשון הלקוחות יגיע בשביל לנשום אוויר ולאכול קצת גבינות. "הייתה תקופה קשה אחרי 7 באוקטובר, עכשיו המצב מתאושש קצת. אנשים זקוקים לאתנחתה", אומרת סיגל שוורצשטיין, אחראית מרכז המבקרים.
איך אפשר לעזור: ב"עיזה פזיזה" מחכים למבקרים. "זו תקופה מדהימה של המלטות בדיר, מאורע שתמיד מביא שמחה. בכל פעם כשיש המלטה כל האורחים רצים לראות את הפלא. אנחנו נותנים לעיזים לרעות בשטח ולנוע בעדר, זה שומר על הבריאות שלהן, ועז בריאה ושמחה מניבה חלב טעים יותר", אומרת סיגל.







