יו"ר ש"ס אריה דרעי שניתק את יחסיו עם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן חידש איתו את הקשר, לפחות באופן סמלי, ואמר כי הוא רוצה לראות אותו מצטרף לממשלה. בריאיון לרדיו "קול חי" אמר דרעי: "אני משתדל עכשיו להכניס גם את ליברמן. בשעת מלחמה צריך לשכוח את כל מה שהיה".
עוד הוסיף דרעי: "אי־אפשר לזלזל בניסיון שלו, הוא בחור חכם, עשה את כל התפקידים, היה בהרבה קבינטים. לא בכל דבר אנחנו מסכימים, אבל חשוב שגם בקבינט הזה יהיו גם מהקואליציה וגם מהאופוזיציה. אויבינו היו משוכנעים שמדינת ישראל מפורקת ובקלות הם יכולים לחסל את העם היהודי. לכן האחדות היא הנכס הגדול ביותר".
2 צפייה בגלריה
yk13703797
yk13703797
(דרעי | צילום: אבי מועלם)
שלשום בערב ניגש דרעי לליברמן במליאת הכנסת, שוחח איתו ולחץ את ידו. יחד עם זאת, ליברמן אמר כי הוא מוכן להצטרף לממשלה בתנאי שיהיה חבר בקבינט המלחמה, אולם נתניהו מסרב לעשות זאת. לא ברור מדוע דרעי אמר כי הוא פועל לצרף את ליברמן לממשלה, כאשר התנאים ידועים וברורים לכולם.
בריאיון לערוץ כנסת אמר ליברמן: "נתניהו הטיל עליו משימה להכניס אותי לממשלה ואני אומר: לא צריך פה חיזורים או מתווכים. אמרתי – אני מוכן להיכנס מתחת לאלונקה אבל אני רוצה להיות בצומת קבלת ההחלטות. נתניהו יכול לפנות אליי לא באופן חשאי ולא בטריקים".
2 צפייה בגלריה
yk13703798
yk13703798
צילום: שאול גולן