צה"ל החל להזרים מי ים לתוך מתחם המנהרות העצום של חמאס בעזה, כחלק ממאמץ אינטנסיבי להרוס את כל התשתית התת־קרקעית שעמדה בבסיס פעולות הארגון – כך דיווח אתמול “וול סטריט ג’ורנל”, שציטט גורמים אמריקאיים.
המהלך להצפת המנהרות במים מהים התיכון, שנמצא בשלב מוקדם, הוא רק אחת מכמה טכניקות שישראל משתמשת בהן כדי לנסות לפנות את המנהרות ולהשמיד אותן. מערכת המנהרות העצומה משמשת את חמאס לכל פעולותיו וישראל מאמינה כי בני ערובה מוחזקים בהן.
1 צפייה בגלריה
yk13715653
yk13715653
(צילום: דובר צה"ל)
הצפת המנהרות, שכנראה תהיה תהליך של שבועות, החלה על פי הדיווח בערך בזמן שישראל הוסיפה שתי משאבות נוספות לחמש המשאבות שהותקנו בחודש שעבר וערכה כמה בדיקות ראשוניות. התועלת של שימוש במי ים במבוך תת־קרקעי עצום המשתרע על פני קרוב ל־500 קילומטרים וכולל מחסומים עבים עדיין נמצאת תחת בדיקה והערכה של צה”ל. גורמים בממשל ביידן הטילו ספק ביעילות השימוש במי ים והביעו חשש מזיהום אספקת המים המתוקים של עזה, אבל גורמים אמריקאיים אחרים אומרים שהטכניקה עשויה לעזור להרוס חלקים מרשת המנהרות.
לפי ה”ג’ורנל”, ההערכה היא שישראל לא הרסה עד כה את רוב רשת המנהרות הזו וכי יהיה צורך במגוון טכניקות כדי להרוס את המערכת או לפגוע בה. נוסף למי הים, מנסה צה”ל התקפות אוויריות וחומרי נפץ נוזליים, גם באמצעות שליחת רובוטים, כלבים ומזל"טים.​