לפני שנתיים, ביום העצמאות, ערכו בקיבוץ כפר עזה את מסיבת הפורים השנתית באיחור - ביום העצמאות, בגלל הקורונה. בין הפרצופים המחייכים, בולטים היום במיוחד גיא אדמוני ז"ל שנרצח בשבת השחורה, התאומים גלי וזיו ברמן שנחטפו ואלון שמריז שנחטף גם הוא ונורה בשוגג בסוף השבוע על ידי כוחות צה"ל.
כולם, חברי שכונת הדור הצעיר, שאוכלסה על ידי צעירים שגדלו יחד לצד חברים שהצטרפו לקיבוץ בשנים האחרונות. רבים מהתושבים באותה שכונה נרצחו וחמישה מהם נחטפו בשבת 7 באוקטובר. בתוך השכונה גרו רבים משכבת "אשל" - שכבה שגדלה והתחנכה יחד בקיבוץ וכעת חבריה בני 26. לא מזמן חזרו חלק מחברי הקבוצה מטיול אחרי הצבא לדרום אמריקה, בהם גם שמריז.
מתן סובול, בן דודם של גלי וזיו וחבר קבוצת אשל, סיפר על התחושה שמלווה אותו ואת חבריו מאז שאלון נהרג: "מצד אחד הוא היה כל כך קרוב למי שאמור היה להושיע אותם, ככה קרוב וככה רחוק. זה היה אות החיים הראשון שקיבלתי ממנו בעצם, שהבנתי שהוא בחיים, וזה גם האות שסיפר לנו שהוא לא. זה קשה מאוד להכיל סיטואציה כזאת, אני מאמין שהם עמדו מטרים ספורים מהם בשלב מסוים, ועדיין הם לא איתנו. זאת פשוט דקירה בלב מחדש".
למרות האובדן, ולאחר האבל על חברו גיא אדמוני ז"ל, סובול ממשיך לחכות לתאומים ברמן שישובו: "כל זמן שצריך, אני אשאר אופטימי. אנחנו באמת מאמינים שהם חיים, עד שהם לא יחזרו הקהילה שלנו לא תוכל לשקם את עצמה".
בשכבת אשל היו 19 חברים - אחד נרצח כאמור בשבת השחורה, אחד נורה אתמול בשוגג, שניים עדיין שבי והשאר חוו אובדן בל יתואר. אחת מהן היא רז איתמרי שקראה לא מזמן על הבמה באירוע הדלקת נר ראשון בכיכר החטופים: "החברים שלנו שבשבי, הם אוכלים? הם שותים? מתעללים בהם? מיום ליום זה נהיה יותר קשה. אנחנו רוצים אתכם כאן עכשיו. באותה שבת איבדתי את שני ההורים שלי. אני לא מוכנה לאבד עוד נפש אחת". שבוע לאחר מכן, הגיעה הבשורה על האובדן של שמריז ושל יותם חיים שהתגורר גם הוא בשכונה ונהרג בתקרית.
עם תחילת שנת הלימודים האקדמית, שמריז עמד להתחיל לימודים בהנדסת נתונים. במקביל תיכנן להמשיך ולעבוד בעסק המשפחתי לפתרונות אריזה עבור שינוע סחורות בקיבוץ סעד. אחיו, עידו, התייחס למותו וכתב בחשבון ה־X שלו (טוויטר לשעבר): "הנה האור בקצה ופתאום זה חושך. אלון אח שלי הגיבור והאמיץ". היום בצהריים הוא יובא למנוחות בשעה 15:00 בבית העלמין שבקיבוץ שפיים.








