סמ"ר אפרים יכמן ז"ל, לוחם בגדוד שקד בחטיבת גבעתי, שנפל אתמול בקרב בצפון רצועת עזה - הוא החלל השמיני מישיבת ההסדר בירוחם. מתוך 300 התלמידים בישיבה מגויסים יותר מ־200 תלמידים, וכמוהם גם בוגרים רבים. "אין לנו מילים, אנחנו זועקים זעקה בלתי נשמעת מסוף העולם ועד סופו", אמר בכאב אחד מראשי הישיבה, הרב חיים וולפסון.
2 צפייה בגלריה
yk13735960
yk13735960
(סמ"ר אפרים יכמן ז"ל)
אפרים (21), מהיישוב נווה דניאל, הותיר אחריו הורים, הרב שמואל וליאת יכמן, ארבע אחיות ושני אחים. הוא היה תלמיד שיעור ד' בישיבת ההסדר. חבריו מספרים על בחור שהמוזיקה הייתה חלק בלתי נפרד מנפשו, שלאורך השנים למד במגמת מוזיקה וניגן בתופים ובפסנתר בכל אירוע והזדמנות.
אמש הובא למנוחות בבית העלמין בכפר עציון. אל"מ אורן זיני ספד לו: "לאורך שירותך השתתפת באירועים מבצעיים שונים, ובמקביל הקפדת על שמירת מצוות והלכה. היית לוחם נחוש ואמיץ, עשית הכל בענווה, בשקט, ברצינות ובדבקות במשימה. תמיד באווירה טובה ואף פעם לא הראית קושי".
2 צפייה בגלריה
yk13735929
yk13735929
"הכאב גדול, אך זה צו השעה". ישיבת ירוחם, שאיבדה שמונה מתלמידיה | צילום: הרצל יוסף
הרב וולפסון ספד: "אפרים היה בחור מיוחד. עדין נפש, מוכשר בצורה בלתי רגילה, בעל נשמה, שקדן, נעים לכולם, נעים לחבריו, נעימות של מפגש עם התורה. תמיד אופטימי ושמח ועם חיים כל כך עשירים. הוא היה מלאך בחייו וכנראה שייך לעולם של מלאכים. אפרים היה חלק מאותה חבורה שברגע שהתחילה המלחמה בשמחת תורה, חזרה ליחידות שלה בגבעתי ומאז נלחמת בעזה".
בישיבה בירוחם, כאמור, אבל כבד. הרב אוריאל עיטם, גם הוא מראשי הישיבה, סיפר על ההתמודדות הקשה: "הכאב גדול מאוד, אבל מצד שני אנחנו מכירים בכך שזה צו השעה. הנופלים האלה נותנים לנו חיים לעשרות שנים. אנחנו נפגשים עם הלוחמים שלנו בגזרות השונות, ורואים את הנחישות והמסירות שלהם. אנחנו מתחזקים מאוד מהמפגש איתם ועם המשפחות אצילות הנפש של הנופלים".
הרב עיטם הוסיף כי "האמונה בצדקת הדרך של עם ישראל ומדינת ישראל והאמונה בקב"ה נותנים לנו את החוזק הפנימי. אנחנו מקפידים להיות הרבה ביחד, שומרים על קשר עם התלמידים, הבוגרים ומשפחות הנופלים. קצב האירועים לא נותן לנו זמן לעסוק בהנצחות, אבל אנחנו נגיע לזה ונמצא את הדרך. אלו שמונה אנשים שכל אחד מהם הוא יהלום. אנשים שבנו את עצמם בצורה מרשימה ומאוד קשורים לישיבה".