רס"ר במיל' קונסטנטין סושקו, בן 30 מתל־אביב, לוחם בגדוד ההנדסה 7086 שפועל תחת חטיבת גולני, נפל בקרב באל־בורייג' שבמרכז רצועה עזה. בקרב שבו נהרג סושקו נפצע קשה לוחם מילואים מגדוד ההנדסה.
סושקו ז"ל הוא אחד מלוחמי הנדסה רבים שנפלו במהלך הפעילות החשובה שלהם בחזית ברצועת עזה. לוחמי ההנדסה נלחמים בין היתר עם כוחות אחרים ונדרשים לא פעם לסייע באיתור ובפירוק מטענים וכן בהשמדה של מנהרות.
1 צפייה בגלריה
yk13738468
yk13738468
(רס"ר (מיל') קונסטנטין סושקו | צילום: דובר צה"ל)
נועם מרום נפרד מסושקו: "קוסטה היה בחור סקרן, חכם ומלא בשמחת חיים. תמיד ידע לשאול את השאלה הנכונה, לזהות מי צריך עזרה ולעזור לו עם חיוך גדול, ולשבור בקלאס את הקרח בכל סיטואציה. אני בטוח שגם הפעם התנדב וחתר קדימה כמו שתמיד ידע. כשאומרים שלוקחים את הטובים, זה לחלוטין נכון במקרה שלך. אני זוכר אותך שמח כשנפגשנו בפאנג'ויה, בחוף הים או בסיני. אזכור אותך ככה תמיד. גיבור ישראל, נוח בשלום".