יש מעט, מעט מדי, נשים בעמדות בכירות בשירות המדינה ובשירות הציבורי בכלל. לשמחתי, יש היום יותר חברות כנסת ושרות ממספרן בשנים שבהן נבחרתי לכנסת לראשונה, ובוודאי מממשלת נתניהו הראשונה שבה כיהנתי כשרה יחידה, וכך ישבו בישיבות הממשלה רק שתי נשים: אני והקצרנית. לצערי, רק חלק מחברות הכנסת, רובן מהאופוזיציה, חשות מחויבות לקידום נשים ולשוויון מגדרי, ובין השרות בממשלה נראה שלא ניתן למצוא כלל שרה עם מחויבות כזו.
שנים ארוכות פעלנו כדי להגן על נשים בחקיקה; לקדמן ולמנותן לתפקידים בכירים; לתת להן העדפה במקום שבו כישוריהן שווים לאלה של הגברים המתמודדים מולן על משרה; ולהיאבק על זכותן להיות בתפקידי לחימה בצה"ל. כל זאת עשינו בשיתוף פעולה בין־מפלגתי. ואכן, נשים רבות הגיעו, בזכות כישוריהן ויכולותיהן להישגים מרשימים. נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה, נציבת השב"ס קטי פרי, מיכל רוזנבוים מנהלת רשות החברות הממשלתיות, ועוד כמה נקודות אור בודדות.
לא יהיה מוגזם לקבוע שבכולן ניסתה הממשלה הנוכחית לפגוע. שומרות סף שהן גם נשים. נכון שהממשלה ניסתה לפגוע בכל שומרי הסף, כדי למנות במקומו או במקומה מקורב לשלטון. האם מקרה הוא שמבין 36 משרדי ממשלה, רק במשרד המיותר לקידום מעמד האישה יש מנכ"לית שהיא אישה, וכל היתר הם גברים - לעומת תשע נשים מנכ"ליות בממשלת השינוי? לא - הממשלה הזו לא סופרת נשים. את החלטת בג"ץ בעניין עילת הסבירות, שאותה ניסה שר המשפטים להוביל בכוחניות כחלק מהפיכה משטרית הובילה הנשיאה היוצאת חיות. ההחלטה הקימה עליה את הרוטמנים והלוינים ושולחיהם. למה ככה, ולמה עכשיו (למה שלא נחכה כמה שנים עד שעילת הסבירות תיכנס לתוקף), ולמה כל כך מהר, ועכשיו מלחמה (ברור, בגלל זה הליכוד ממש לא עושה שום פוליטיקה), וצריך לחכות (בטח, עד שלוין יוכל למנות שופטים שבהם חשקה נפשו), ומה פתאום חיות לא מחכה שתסתיים רשמית כהונתה.
וממש יום קודם התפטרה מתפקידה מנהלת רשות החברות הממשלתיות, עו"ד מיכל רוזנבוים, שלא יכולה הייתה עוד לשאת את ההתנכלויות של השר לענייני כלום ושום דבר: גם שר במשרד המשפטים, גם לענייני הגרעין, גם לשיתוף פעולה אזורי. למשרד הזה, האחרון, הוא רוצה להעביר את רשות החברות (מה הקשר תשאלו? אין), כדי שיוכל "לשמש אותו לצבירת כוח ומעמד פוליטי" כפי שכתבה רוזנבוים במכתבה לראש הממשלה נתניהו.
במכתבה הארוך והמנומק, ציינה עוד כי השר אמסלם הפעיל עליה ועל הרשות לחצים אדירים לתמוך במינוי פעילים פוליטיים ומקורבים לתפקידי מפתח בחברות הממשלתיות ולאפשר הדחות במסגרת "חיסול חשבונות" פוליטי ועל מנת לפנות ג'ובים לשם מינוי מקורבים. מכתבה של רוזנבוים, שנאלצה להתפטר, מרובה בדוגמאות, אבל חשוב להבין את ההקשר: אילו לא היה בג"ץ פוסל את ביטול עילת הסבירות ביום שני, היה מתאפשר לכל שר לעשות ככל העולה על רוחו, ללא כל בחינה משפטית, אם התערבותו סבירה אם לאו.
בדיוק משום כך נלחמו כל כך לוין, רוטמן, וכל היתר, לחוקק את עילת הסבירות. בדיוק משום כך הוגשה העתירה המוצדקת כל כך. בדיוק משום כך יצאנו בהמונינו לרחובות במשך חודשים ארוכים שבוע אחרי שבוע. בדיוק משום כך. הפסיקה הזו חשובה כל כך, למרות התפטרותה העצובה של מנהלת רשות החברות. בדיוק משום כך צריך להחליף את הממשלה הזו. מהר.
אילו לא היה בג"ץ פוסל את ביטול עילת הסבירות, היה מתאפשר לכל שר לעשות ככל העולה על רוחו, ללא כל בחינה משפטית, אם התערבותו סבירה אם לאו