ישראל מעוניינת בהצלחת המהלך הדיפלומטי, אך מחויבת לפעול צבאית להרחקת חיזבאללה מדרום לבנון אם הוא ייכשל: כך הובהר במסר שהועבר מירושלים לשליח המיוחד של הנשיא ביידן, עמוס הוכשטיין, שביקר בישראל בימים האחרונים.
ללא הרחקה של חיזבאללה, כך הובהר למתווך האמריקאי, תושבי הצפון יסרבו לשוב לבתיהם, ובצדק. לכן, אם לא יצליח הפתרון המדיני, יידרש לסוגיה פתרון צבאי.
הוכשטיין נפגש בביקורו בישראל עם רה"מ בנימין נתניהו, שר הבטחון יואב גלנט, ראש המל"ל צחי הנגבי, השר רון דרמר, הרמטכ"ל הרצי הלוי והשר בני גנץ. לפני הגעתו לארץ התקיימו דיונים בישראל, ותואם מסר אחיד אותו הציגו כל הנציגים עמם הוא נפגש.
השליח האמריקאי לא ביקש דבר מה קונקרטי בביקור שלו בישראל, והבהיר שהגיע על מנת ללמוד את העמדה הישראלית. הוכשטיין לא המשיך ללבנון, והוא צפוי כנראה לבקר בה בעיתוי אחר.
בישראל אומרים כי מוקדם לחזות אם יש ליוזמה האמריקאית סיכוי. נראה כי בירושלים לא אופטימיים לגבי המהלך הדיפלומטי אבל מנסים למצות אותו עד תום, גם כדי לקנות לגיטימציה במידה שאכן תהיה פעולה צבאית בצפון.
מנגד, נראה כי נסראללה, חרף נאום חריף, אינו מעוניין במלחמה: "אם ישראל תפתח במלחמה, היא תחטוף תגובה בלי חשבון" מצד חיזבאללה, הוא אמר; אך מעבר להצהרות והאיומים, נסראללה לא רוצה ולא יכול להרשות לארגונו להכריז מלחמה כוללת נגד ישראל, וכן לא מעוניין להיגרר אליה. מסיבה זו, הזהיר את ישראל "שאני יודע שישראל מקשיבה לי". נכון לשעה זו, נסראללה מעדיף לנהל קרבות נקודתיים מול יישובי הצפון, ולא להכריז מלחמה כוללת שתגרום לנזק רב בלבנון.
בתוך כך, שלח חיזבאללה שליח חשאי לעיראק, השייח מוחמד קאות’ראני, שאחראי לקשר עם המיליציות הפרו־איראניות.







