עכשיו זה סופי: עיריית ירושלים החליטה שלא לשנות את שמו של רחוב עזה בירושלים בגלל המלחמה.
מאז 7 באוקטובר, עיריית ירושלים מוצפת בבקשות של אזרחים לשנות את שמו של אחד הרחובות המרכזיים בעיר, הלא הוא רחוב עזה – הרחוב שבו גם נמצא בית ראש הממשלה בשכונת רחביה. לעירייה הגיעו עצומות של אזרחים שדרשו מהעירייה לשנות אחת ולתמיד את שם הרחוב, בעקבות הלחימה הקשה בעזה. כחלק מן המחאה, תושבי השכונה אף הדביקו על שלטי הרחוב מדבקות עם שמות חלופיים כגון "רחוב נחל עוז", "רחוב נובה" ועוד.
האזרח אלכס טנצר פנה באופן רשמי ללשכת ראש העיר והציע לשנות את שם הרחוב ל"רחוב עוטף עזה". הוא טען כי "עזה מסמלת טרור שנמשך במשך עשרות שנים ובירושלים לא יכולים לקרוא רחוב כה מרכזי על שם עיר מקוללת כזו. לעומת זה, אין רחוב עוטף עזה, חבל הארץ שכולנו צריכים לעזור לו".
טנצר מספר שהיה קושי להכניס את הבקשה לשינוי השם באתר העירייה: "באתר נשאל 'מתי עוטף עזה נולד' ו'מתי נפטר'".
מעיריית ירושלים נמסר: "אנו מבינים את סערת הרגשות ואת התחושה הקשה. יחד עם זאת, דרך עזה, דרך יפו, דרך חברון ודרך בית לחם הם רחובות חשובים שמהווים חלק ממורשתה של ירושלים והזהות שלה, וחלק מהמורשת היהודית שלנו. הדרכים האלה היו מאז ולעולם חלק מהדרכים של העיר ירושלים ומדרכיה של ארץ ישראל. ואנו נמשיך לכבד את רצון האבות המייסדים ואת המורשת שלנו, למרות הקשיים בעת הזאת".