שלמה ארצי חגג לא מזמן 55 שנות קריירה. פאר טסי הוא אחד השמות הבולטים של העשור האחרון בעולם המוזיקה, אחרי קאמבק מפואר. עכשיו שניהם משתפים פעולה לראשונה בשיר חדש שיוצא על רקע המלחמה, "נהר הדמעות". קוראי "ידיעות אחרונות" יכולים להאזין לשיר, הבוקר בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם של הקבוצה.
ארצי לא נוטה להקליט שירים שלא הוא יצר. את הסקיצה הראשונה של השיר שלח טסי לארצי, שהחליט לחבור בכתיבת המילים לטסי, אבי אוחיון ואיתן דרמון. טסי עצמו גם הלחין את השיר יחד עם אוחיון, דרמון ומתן דרור.
"משפט אחד תפס לי את הבטן כשהקשבתי לשיר: על נהר הדמעות, כולנו נביאים של שקר", מספר ארצי ל"ידיעות אחרונות", "והחלטתי לקחת חלק בשיר תוך שותפות בכתיבת הטקסט ובהפקה שלו".
ואילו טסי הוסיף: "'נהר הדמעות' נכתב בעיצומה של התקופה על מנת לרפא קצת כאב בימים קשים אלה. התהליך היה מדהים, מוזיקלי מאוד, וזרם. היו דיבורים על שיתוף פעולה עוד בעבר, אבל עכשיו הרגשנו שזה הזמן המתאים והשיר הנכון. הרגשנו שאנחנו חייבים לכתוב על המצב ולהביא את המודעות דרך האמנות - אחד התפקידים החשובים שלנו כמוזיקאים. בשבילי אישית זאת אבן דרך גדולה מאוד וחשובה – לעשות את זה עם המוזיקאי הכי גדול שהמדינה הצמיחה. שלמה בשבילנו הוא המוזיקה, גם בשביל אבי אוחיון, איתן דרמון ומתן דרור, שכתבו איתי. אמן ונקום לימים טובים".







