כמו בכל חורף ישראלי, הרוחות הסוערות והגשמים העזים גרמו בסוף השבוע לשמחה רבה, אבל גם לנזקים בערים וביישובים ברחבי הארץ: חוטי חשמל קרועים, קריסת קירות ועצים שנעקרו.
היום צפוי להיות מעונן חלקית עד מעונן, עם גשמים מדי פעם וחשש לשיטפונות בנחלי המזרח. בחרמון צפוי לרדת שלג. החל משעות אחר הצהרים הגשמים יתחזקו וילוו בסופות רעמים עם חשש להצפות בערי מישור החוף והשפלה.
ליאור סודרי חזאי מטאו-טק אמר כי "שבוע חורפי נוסף בדרך. מיום ראשון בשעות הערב ועד יום שישי יש צפי לירידה של 100-200 מ"מ גשם במישור החוף ובשפלה".
מחר יהיה גשום וקר מהרגיל מצפון הארץ ועד לצפון הנגב, עם סופות רעמים מדי פעם וחשש להצפות ושיטפונות במקומות הנמוכים. ביום שלישי מזג האוויר צפוי להיות דומה.
מזג האוויר החורפי גרם לפליטת חמישה צבי ים חלשים ופגועים אל החופים כתוצאה מהירידה בטמפרטורת המים והזרמים החזקים. אחת מהן היא צבת ים ירוקה נדירה בת 60 במשקל 87 ק״ג, שנמצאה על החוף באשדוד ע"י נדב שגיא, אורי עזרן וזמיר גיטלין. בהתחלה חשבו שהצבה מתה, אך לאחר הנחיה של מרכז ההצלה לבדיקת חיים, הסתבר שהצבה חיה ושמה אריאל. היא הועברה אל מרכז ההצלה לצבי ים של רט"ג במכמורת.
עוד אזרח שיצא להליכת בוקר בחוף אשקלון מצא צב הפוך על החוף. לצב קוראים ״מני״ והוא גם פונה למרכז הצלה לצבי ים. מקרה נוסף ארע בחוף אקוודוקט בקיסריה, אז זיהה אזרח צב ים חום במצוקה בשם "גל" במשקל 43 ק"ג. במרכז הארצי להצלת צבי ביצעו לצבים שפונו אליהם בדיקות ומעניקים טיפול מקצועי הכולל בין היתר, אבחון רדיולוגי ב־CT, מתן נוזלים, תרופות אמבטיות מים חמימים כנגד הקור ועוד.
אנשי מרכז ההצלה לצבי ים מבהירים שבשום אופן אין לנסות להחזיר צב פצוע לים! צב ים שנפלט לחוף הוא חלש וצריך טיפול רפואי. גם אם כלפי חוץ הוא נראה שלם, רוב הסיכויים שהוא סובל מפגיעות פנימיות, למשל דלקת ריאות, פגיעת הדף או היפותרמיה ולכן יש להביא את הצב לטיפול במרכז להצלה לצבי ים.
רוב הצבים נמצאו על ידי אנשים שעשו את הדבר הנכון וחייגו למוקד ברשות *3639 לדיווח על הצב ונשארו איתו עד הגעת החילוץ.








