ד"ר שחר רובינזון, פסיכיאטר בחייו האזרחיים, נמצא במילואים מ־7 באוקטובר ועד היום בפלוגת הרפואה החטיבתית. בתחילת הלחימה, המשימה המרכזית שלו הייתה הגנה על היישובים בציר 232 בגזרה המרכזית, ובהמשך הוא נכנס גם לרצועת עזה. בין לבין, על מדים, הוא מסייע למטופלים מרחוק.
2 צפייה בגלריה
yk13782396
yk13782396
("הספקתי כבר לענות ל־ 400 מיילים". ד"ר רובינזון)
באחד מהימים שבהם יצא מעזה, הבין ד"ר רובינזון כי אזור הדרום מלא בעשרות אלפי חיילים וניסה לדאוג לו ולצוות שלו למקום לינה לימים הקרובים, בין הכניסה ליציאה מאזור הלחימה. "נזכרתי שיש למכבי מרפאה בקיבוץ סעד", ד"ר רובינזון, שעובד במחוז דרום במכבי שירותי בריאות, מספר. "עלה לי רעיון שבמקום להמשיך בחיפושים אולי נוכל להישאר שם לשבוע־שבועיים. בשיחת טלפון אחת כבר הגיעו לפתוח לנו את המקום, ואנשי צוות ממכבי הביאו אוכל ושתייה".
2 צפייה בגלריה
yk13782397
yk13782397
ד"ר רובינזון עם חבריו לנשק
בהפוגה קצרה שקיבל החליט ד"ר רובינזון לייעל את השהות שלו בעוטף – ולשלב מילואים עם עבודה. "פתחתי את המחשב במרפאה", הוא מספר, "וראיתי שיש במייל האישי יותר מאלף מיילים שלא הספקתי לקרוא בשל המילואים. לשמחתי הספקתי כבר לענות על 400. היה לי חשוב למרות הימים הלא־פשוטים לתת מענה לחברי מכבי. עכשיו זאת העבודה שלי, גם מרחוק".