עשרות אלפי ישראלים פונו מבתיהם אחרי מתקפת 7 באוקטובר ועברו להתגורר במלונות, בבתי הארחה ובאכסניות. במשטרת ישראל אומרים כי המשטרה חוקרת 12 תיקים שנפתחו בחשד לתקיפה מינית, שקורבנותיהם הם מפונים שעברו להתגורר באותם מקומות לינה ואתרי נופש.
בסך הכל חוקרת המשטרה 23 תיקים בחשד לעבירות מין - 12 מהתיקים עוסקים במפונים שנאלצו לעזוב את בתיהם ולפי החשד עברו תקיפה מינית. מהמשטרה נמסר כי חטיבת החקירות פועלת מול גורמי רווחה ופיקוד העורף לצורך טיפול מיטבי במפונים.
1 צפייה בגלריה
yk13795592
yk13795592
(ציון ונונו)
בנוסף אמרו במשטרה כי 40 תיקי חקירה נפתחו בעקבות אלימות במשפחה בקרב מפונים, כשברוב המקרים מדובר בתקיפת בן זוג, או באיומים. לאחרונה דווח על תקיפות מיניות ועל אלימות במשפחה במלונות המפונים, ובכנסת עלה הנושא לדיון בוועדה למעמד האישה.
"המצב במלונות הוא של סיר לחץ", אמר בדיון בכנסת שי כהאן, סגן ראש המערך הממשלתי למפוני חרבות ברזל במשרד ראש הממשלה. "כמות גדולה של ריכוזי אוכלוסיות שנמצאות בניגוד לרצונן בתנאים־לא תנאים, הרגשה של בן אדם שנאבק על משאבים שהמלון מציע למשפחה שלו". לדברי כהאן ישנם 56 אלף מפונים כיום במלונות.
בית משפט השלום בתל־אביב האריך ביום שישי בשמונה ימים את מעצרו של ציון ונונו, בן 64 מקריית שמונה, החשוד בביצוע מעשים מגונים בשלושה ילדים בני 4 עד 7, במלון מפונים בגוש דן. החקירה נגדו בתחנת גלילות במרחב ירקון נפתחה בעקבות תלונה של אם לילדה בת 4.
עו”ד ענבר קינן, המייצגת את ונונו, ביקשה לאסור את פרסום שמו ולקיים את הדיון בדלתיים סגורות, אבל רס”מ איגור רונפמן, נציג המשטרה, התנגד לבקשה, והסביר: “החשוד הטריד מינית ילדה קטנה בבית המלון. אנו חושדים שיש עוד קורבנות, כאשר בשלב זה החשד מתמקד בשלושה ילדים”. לאחר שהחשוד נשאל על כך, הוא טען כי “הילדה באה אליו”. עו”ד קינן אמרה כי היא “ערה לחומרת המעשה, אבל ממה שלמדתי מהחשוד לא נראה שמדובר ברף גבוה בעבירות מין”.
השופט עלאא מסארווה לא קיבל את הבקשה לאיסור פרסום.
השבוע נחשף בכנסת המצב הקשה במלונות שבהם שוהים כבר ארבעה חודשים 56 אלף מפונים מהצפון ומיישובי העוטף. מאיה אוברבאום מאיגוד מרכזי הסיוע הציגה בוועדה לקידום מעמד האישה חלק מהתלונות שהגיעו אליהם: “מפונה התקשרה אלינו לקו מהמלון שאליו פונתה, וסיפרה בבכי שנאנסה על ידי גבר ששהה גם הוא במלון. הם דיברו, הוא עלה אליה לחדר, ושם אנס אותה. היה מקרה של גבר שהשתכר והתערטל בבית המלון. ילדה סיפרה שנפגעה על ידי נער בן 15 באותו מלון מפונים, מפונה חשף את עצמו והשתין בפני ילדים בפתח מלון”.
ביום שישי האריך בית משפט השלום בתל־אביב בשמונה ימים נוספים את מעצרו של חשוד בן 64, תושב הצפון, שפונה מביתו וחשוד בביצוע מעשים מגונים בנערים ובילדים בני פחות מ־14 במלון מפונים בגוש דן, שם הם שוהים עם הוריהם. גם הוא מתגורר באותו מלון.
ובתוך כך, בתום חקירה שנוהלה במחוז מרכז הוגש כתב אישום נגד תושב נתניה בן 32 בגין מעשים מגונים בקטינה מתחת לגיל 16, שפונתה משדרות בעקבות המלחמה. על פי כתב האישום, הקורבן התגוררה באחד מבתי המלון על קו החוף בנתניה, ופגשה בנאשם כשיצאה לטיול עם הכלב שלה. הוא פתח בשיחה בעלת אופי מיני וביצע בה מעשים מגונים, עד שהצליחה להדוף אותו ולברוח.