כשאנשי קצין העיר הגיעו לבית משפחת ספז בקריית ארבע, ארבעת בניהם שירתו במילואים בגזרות שונות. ההורים לא שאלו מה קרה, הם רק רצו לדעת מי מהבנים נפל. זה היה רס"ל (מיל') אלקנה ז"ל, שנהרג באסון קריסת המבנה בעזה, לצד עשרים לוחמים נוספים. מאז, החליטה המשפחה לקום על הרגליים בכל מחיר ולהנציח אותו בדרך שהוא הכי אהב: דרך האוכל.
אלקנה ז"ל (25), שהחזיק בכלל בפטור משירות צבאי ונלחם כדי להתגייס ולהיות לוחם בגבעתי, עסק באוכל לאורך רוב שנותיו וחלם לפתוח בבוא היום מסעדה משלו. הוא עבד במסעדת "עראייס מחנה יהודה" המוכרת, ובתפקידו האחרון לפני שנפל עבד כטבח במסעדה איטלקית בנחלת בנימין בתל־אביב.
כעת מבקשת המשפחה להנציח אותו באמצעות הקמת פודטראק (משאית אוכל) מיוחד, שיעבור בין ריכוזי חיילים, בסיסים צבאיים ונקודות הסעה של חיילים. יפעיל אותו אליהו, אביו של אלקנה, שעבורו הפודטראק הוא הדרך להמשיך לחיות את בנו ולא להיפרד ממנו לעולמים, ובני המשפחה פתחו בקמפיין לגיוס המונים שמטרתו להעמיד את הפודטראק על הרגליים. "הרבה זמן דיברנו על הנושא הזה של מסעדה לאלקנה", מספר אליהו, "הוא השקיע בעניין האוכל, למד ועבד עוד לפני שהתגייס. אחרי שהוא נהרג היה ברור לנו שכך ננציח אותו. אני מתכוון להפעיל את הפודטראק באופן אישי וכך להנציח את אלקנה".
כאמור, כל אחיו של אלקנה התגייסו ב־7 באוקטובר והתפזרו בגזרות השונות. ראובן הבכור משרת בגזרת טולכרם ביו"ש, שי היה ברצועת עזה וכעת ממשיך במילואים בגזרת עציון והלל הצעיר שירת גם הוא ברצועה. ראובן מספר כי "אלקנה היה כל כולו עשיית טוב. תמיד ידע לפנק דרך האוכל, ידע להגיע לאנשים. לפני הצבא הוא עבד במסעדה בירושלים, והציעו לו לנהל סניף חדש של המסעדה שרצו לפתוח. למרות שזה היה חלום חייו ולמרות שהיה לו פטור משירות צבאי, הוא התעקש להתגייס ודחה את החלום. עוד לפני שיצא למילואים היו לו חלומות לפתוח פודטראק, ועם נפילתו הכל נגדע".








