כאשר החליט הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים להתחיל בדיוני הדחה נגד ג’ו ביידן, בהאשמה כי הוא ובנו, האנטר, קיבלו שוחד מחברת אנרגיה אוקראינית, הם התבססו בעיקר על אדם בשם אלכסנדר סמירנוב. האחרון, שהחזיק גם באזרחות ישראלית, היה מודיע בתשלום של ה־FBI ומה שסיפר למפעיליו עמד במרכז התיק הרפובליקני נגד הביידנים. עכשיו מתברר כי מידע שהעביר סמירנוב ל־FBI היה שקר. כתב אישום שהוגש נגדו אתמול מציג אותו כשקרן סדרתי.
סמירנוב, 43, תושב לאס־וגאס, שנעצר בסוף השבוע שעבר בשדה התעופה בלאס־וגאס, מואשם כי “המציא” את הסיפור שלפיו ביידן ובנו ביקשו מענקית האנרגיה האוקראינית “בוריסמה” שוחד של חמישה מיליון דולר כל אחד כדי להגן עליה מפני חקירה פלילית. משרד המשפטים טוען כי “ההאשמות הללו הן בדיות גסות שהונעו מהטינה של סמירנוב כלפי הנשיא”.
1 צפייה בגלריה
yk13810920
yk13810920
(האנטר ביידן | צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס)
בין היתר אמר סמירנוב ל־FBI כי המידע שהעביר להם לגבי הביידנים הגיע אליו מפגישות עם “ארבעה פקידים רוסים שונים”, כולם “בכירים”, ושניים מהם משמשים “ראשי הישויות שהם מייצגים”. לפי כתב התביעה, אין דרך לאמת זאת, ובכל מקרה התובעים “אינם מאמינים לשום דבר שהוא אומר”.
בספטמבר 2023 אמר סמירנוב לסוכן שהפעיל אותו כי האנטר ביידן הוקלט על ידי הרוסים כשהוא מבצע שיחות טלפון במלון בקייב. לפי כתב התביעה, הסיפור הזה שקרי כיוון שהאנטר ביידן “מעולם לא נסע לאוקראינה“.
עוד אמר סמירנוב כי שוחח עם ראש יחידת מודיעין רוסית, שאמר לו כי יירט שיחות טלפון של אורחים במלון, כולל שיחות של “אמריקאים בולטים שממשלת רוסיה עשויה להשתמש בהם לפני הבחירות”. התביעה טוענת כי סמירנוב שיקר גם לגבי תחום עיסוקו, ושיקר כי היה מעורב בפגישות כדי לסייע בפתרון המלחמה באוקראינה.
מאחורי התביעה נגד סמירנוב עומד החוקר המיוחד דייויד ווייס, שמונה לחקור את ההאשמות נגד האנטר ביידן וכבר הגיש נגדו כתבי אישום על העלמות מס והחזקה לא חוקית של נשק. אבל בכל האמור לנושא “בוריסמה”, שנמצא כבר ארבע שנים בראש הכותרות בארה״ב, ווייס לא רק שלא מצא כל הוכחה, הוא וה־FBI כל כך זועמים שעשו את הצעד הנדיר של שריפה פומבית של מי שהיה מודיע חסוי בשכר. תיק התביעה מכיל קטעים ממסמכי הדיווח של סמירנוב, שנחשבים רגישים ביותר.
“המידע השגוי שהנאשם מפיץ אינו מוגבל לטענות הכוזבות שלו על ג’ו והאנטר ביידן״, כתבו התובעים, ״הוא סוחר באופן פעיל בשקרים חדשים שעלולים להשפיע על הבחירות בארה“ב”.