חגיגת דמוקרטיה בגני הילדים בשוהם: יום לפני כולם, ילדי הגנים הצביעו כבר אתמול - אבל פחות התעניינו בשאלה מי יעמוד בראש העירייה שלהם.
במערכת החינוך בשוהם ניצלו את ההזדמנות ללמד את הילדים שיעור בדמוקרטיה בדרך יצירתית, והם הכריעו בסוגיות בוערות באמצעות קלפיות שהוצבו בגנים. ילדי גן נופר התבקשו לבחור בין הכנת עוגיות בגן, פיקניק בחצר, מסיבת פיג'מות ויום ספורט, כל ילד בחר את הפעילות שהוא מעדיף והכניס לקלפי את התמונה המתאימה. לאחר ספירת הקולות נרשמה הכרעה ברורה לטובת מסיבת הפיג'מות.
מזי גרינברגר, גננת בגן נופר, סיפרה: "לימדנו את הילדים על חופש בחירה והחלטת הרוב. היום הוא יום חגיגה לדמוקרטיה, ומומלץ שההורים ייקחו את הילדים איתם לקלפי, ידברו איתם על בחירות, יסבירו להם איך בוחרים ויראו להם איך נראית קלפי אמיתית. זו הזדמנות מצוינת ללמידה גם עבורם".
ילדי גן אגם בגבעת אלונים קריית אתא בחרו את השלט המועדף עליהם, והוא נתלה על דלת הכניסה לגן רק לאחר שוועדת הבחירות בראשות הילדים וידאה שכל הבוחרים הצביעו רק פעם אחת.
אורנה פז, מנהלת אגף הגיל הרך במשרד החינוך, אמרה כי כבר בגיל צעיר חשוב לקדם את ערכי הדמוקרטיה בקרב הילדים. "צוותי החינוך מעודדים את הילדים באופן יומיומי לקבל החלטות במשותף עיסוק בשוויון זכויות, יישוב מחלוקות, חופש ביטוי ועוד. בחירות בישראל היא הזדמנות מצוינת לילדים להתנסות באחד מהתהליכים המרכזיים של חברה דמוקרטית באמצעות משחק".









