אתמול נפתח רשמית ברחוב דיזנגוף בתל־אביב, בסמיכות לדיזנגוף סנטר, הסניף הראשון של רשת ההמבורגרים שייק שאק, שהביאו לישראל הראל ויזל והמסעדנים האחים ארי ויורם ירזין.
הרשת היא מניו־יורק וההמבורגר מגיע מחברת "נטו", שבשליטת דודי עזרא, יצרנית מוצרי בשר והיבואנית הגדולה בישראל לבשר מארגנטינה.
1 צפייה בגלריה
yk13819026
yk13819026
(התורים בפתיחה, אתמול)
נטו זכתה בייצור של המבורגרים לפי המתכון המקורי של הרשת האמריקאית ותחת השגחה שלה והם מיוצרים מבשר אנגוס איכותי.
המגעים להבאת הרשת לארץ החלו בשנת 2020. אחת הסיבות שהגעתה לארץ התעכבה היא כי בעלי הרשת דרשו בתחילה שההמבורגרים ייובאו מארה"ב, כדי להבטיח שהרשת הישראלית תהיה נאמנה למקור. רק לאחר התברר שהיבוא אינו כלכלי, התרצתה הרשת הבינ"ל לאפשר ייצור בישראל ונטו נבחרה כספקית ההמבורגרים.
את הלחמניות מייבאת עבור הרשת בן אנד ג'רי'ס ישראל, שמספקת לה גם את הגלידה שמככבת בחלק מהשייקים המפורסמים שלה.
אתמול נרשמו בפתיחה תורים ארוכים שבשיאם ארכו כ־70 דקות עד לדלפק. הרשת אינה כשרה, אם כי ההמבורגרים מיוצרים מבשר כשר. המחירים גבוהים ממקדונלדס וברגר קינג. המחיר נע בין 39 שקל ועד 69 שקל להמבורגר כפול. שייק שאק תפתח בקרוב סניף נוסף בנמל תל־אביב במקום ארומה וכנראה תפתח סניף גם בשרונה. על פי התוכניות אמורים להיפתח 15 סניפים עד שנת 2033. בעולם מפעילה הרשת, שצמחה מדוכן נקניקיות במדיסון פארק במנהטן כ־430 סניפים.