קצת יותר מיממה עברה מאז הבחירות המקומיות ונראה שבתל־אביב-יפו לא נותר להן זכר מלבד למספר שלטים בתחנות אוטובוסים. לאחר קמפיינים ארוכים במיוחד, דחיות והבטחות רבות, המפה הפוליטית בעיר נשארה, פחות או יותר, כפי שהייתה.
הזוכה הגדול הוא רון חולדאי (79) שממשיך לקדנציה שישית בראשות העירייה, לצד סגנו אסף זמיר. חולדאי זכה ברוב משמעותי עם כ־51 אחוז מהקולות, יריבתו אורנה ברביבאי מיש עתיד הגיעה לכ־37 אחוז ויובל צלנר, המתמודד השלישי מטעם תקווה חדשה, הפתיע עם כ־14 אחוז מקולות התל־אביבים.
2 צפייה בגלריה
yk13821142
yk13821142
(צילום: טל שחר)
בליל הבחירות, על אף הניצחון הברור של חולדאי, לא נראו חגיגות במטה והוא אף לא קיים מסיבת עיתונאים, זאת בצל המלחמה הקשה. אתמול הסתפק חולדאי במסר לתושביו שפירסם בחשבונותיו ברשתות החברתיות: "תודה לתושבי ותושבות תל־אביב-יפו שנתתם בי את האמון להמשיך ולשרת אתכם. תל־אביב-יפו היא משימת חיי והיא חשובה לעתידה של מדינת ישראל. יחד נמשיך לשמור עליה כמעוז דמוקרטי וסובלני".
הוא הוסיף כי "היום הוא יום חשוב אבל משהו בלב חסר. ליבנו עם משפחות השכול, שיגונן עדיין מהדהד, ועם החטופים שעדיין נמצאים בעזה. נמשיך להיות הבית של משפחותיהם עד שכולם ישובו הביתה, והלוואי שזה יהיה במהרה".
2 צפייה בגלריה
yk13821361
yk13821361
צילום: אביגיל עוזי
ברביבאי, שפרשה בחודש יוני מהכנסת בניסיון להדיח את חולדאי, כתבה: “בהצלחה לרון חולדאי. תודה לציבור הגדול שתמך בי ולכל השותפים לדרך”.
תוצאות סופיות לבחירות עדיין אין, ולכן גם מפת המנדטים של רשימות המועצה - שהעסיקו את התל־אביבים לא פחות - עדיין לא פורסמה במלואה, אך נראה כי הרשימות הליברליות נחלו הצלחה והקמפיינים נגד רשימות כמו עוצמה יהודית של בן גביר עשו את שלהם.
חברת המועצה מיטל להבי כתבה בחשבון הפייסבוק שלה: "הישג אדיר לרשימות מרצ, חוזה חדש והירוק במרכז, בכל הארץ, ובתל־אביב-יפו הגדלנו את הכוח! בזכות למעלה מ־30 אלף שבחרו בנו".
גם עו"ד אמיר בדראן, ראש סיעת כולנו העיר שהסיר את מועמדותו לראשות העירייה רק יממה לפני פתיחת הקלפיות, סיכם את המערכה: "בצל האירועים הטראומטיים של החודשים האחרונים, הסיעה היחידה שהתעקשה על שותפות, נבחרה לרביעית בגודלה בתל־אביב-יפו! לפני חודש אף אחד לא האמין שניכנס למועצה. יחד עם המפלגות הליברליות האחרות, נהיה גוש חוסם לקיצונים שמנסים להבעיר את הרחובות שלנו".