דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג'ון קירבי, התייחס אמש בתדרוך לעיתונאים לביקור של השר בני גנץ בארה"ב. "גנץ הוא חבר קבינט המלחמה", אמר, "הוא רצה להיפגש עם בכירים אמריקנים, וזו הזדמנות לא רק לשמוע ממנו, אלא גם להביע את הדאגות שלנו על הסיוע ההומניטרי, ולהדגיש את החשיבות בעסקת חטופים".
לדברי קירבי, "אנחנו מכירים בבנימין נתניהו כראש הממשלה הנבחר של ישראל ונמשיך לדבר איתו ועם כל חברי קבינט המלחמה. גנץ נמצא כאן בוושינגטון, הוא שר במדינה שהיא בת ברית, ולא נחמיץ הזדמנות לנהל איתו דיון".
1 צפייה בגלריה
yk13827690
yk13827690
(השר בני גנץ | צילום: עמית שאבי)
עוד אמר כי "גם סגנית הנשיא וגם היועץ לביטחון לאומי ידברו עם גנץ על המצב ההומניטרי והצורך להגביר הכניסה של סיוע. הם ידברו על הצורך לראות התקדמות בשטח ועל עסקה לשחרור החטופים. עכשיו הכדור אצל החמאס, למה הוא לא מקבל את העסקה זו שאלה שצריך להפנות לסינוואר. היעד הוא לסיים הכל מהר, לפני שהרמדאן יתחיל".
גנץ, שנחת שלשום בוושינגטון, כבר נפגש בינתיים עם שליחו של הנשיא ג'ו ביידן למזרח התיכון ברט מקוגורק, היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס ומנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט מיץ' מקונל. היום ייפגש עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, ולאחר מכן ימריא ללונדון עם שר החוץ הבריטי.
את הפגישות גנץ לא תיאם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שזעם על המהלך - וקרא כי "לישראל רק ראש ממשלה אחד". הביקור מתקיים בתזמון מעניין במיוחד, בזמן שהמגעים לעסקת חטופים מתמשכים כבר תקופה ארוכה. במקביל, על פי הדיווחים בארה"ב בממשל האמריקני מאבדים את הסבלנות מול התנהלות נתניהו במלחמה - ומעלים טענות כי הוא כבול על ידי שותפיו לממשלה איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ'.