אחרי הביקורת שמתח נשיא ארצות־הברית ג'ו ביידן בתחילת השבוע על ראש הממשלה בנימין נתניהו – "גורם לישראל יותר נזק מתועלת" – סביב המצב ההומניטרי ברצועת עזה, והאשמות הנגד של נתניהו – "אינם יכולים לומר שאתם תומכים בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה ואז להתנגד לישראל כשהיא מממשת את הזכות הזו" – הגיע אתמול דוח המודיעין האמריקאי, שנראה שהכעיס במיוחד את נתניהו וסביבתו.
"מעמדו של בנימין נתניהו כראש ממשלת ישראל נמצא בסכנה", קבע דוח המודיעין האמריקאי (DNI), שעוסק בהערכת הסיכון השנתי ל־2024. "מעמדו של נתניהו כמנהיג, כמו גם של הקואליציה השלטת של מפלגות ימין קיצוניות וחרדיות שמנהלת מדיניות נוקשה בנושאים פלסטיניים וביטחוניים, עלולים להיות בסכנה", מרחיב הדוח.
כותבי הדוח מציינים כי "חוסר האמון ביכולתו של נתניהו לשלוט העמיק והתרחב בציבור מהרמות הגבוהות שבהן היה ממילא עוד לפני המלחמה, ואנו מצפים להפגנות גדולות הדורשות את התפטרותו ובחירות חדשות, כשממשלה אחרת ומתונה יותר היא אפשרות".
בכיר מדיני בישראל הגיב לדוח ואמר: "מי שבוחר את ראש ממשלת ישראל הם אזרחי ישראל ולא אף אחד אחר. ישראל היא לא מדינת חסות של ארצות־הברית, אלא מדינה עצמאית ודמוקרטית שאזרחיה הם אלה שבוחרים את הממשלה. אנחנו מצפים מידידנו לפעול להפיל את שלטון הטרור של חמאס ולא את הממשלה הנבחרת בישראל".
בתוך כך, בישראל יש ציפייה דרוכה לקבלת תשובות בכתב מחמאס למתווה פריז, אז – לדברי גורמים בישראל – ניתן יהיה להתחיל משא ומתן לעסקת חטופים. עד לרגע זה חמאס לא באמת השיב למתווה. המספרים שפורסמו ושיוחסו כביכול לדוברי חמאס – יוצאים מהקטארים ומהמצרים. חמאס עצמו לא ענה, בניגוד לעסקת החטופים הראשונה – אז חמאס השיב בנייר כתוב והתנהל משא ומתן.
בכירים בישראל אומרים שכדי להתניע משא ומתן חייבים לקבל תשובה כתובה מחמאס שנוגעת למספרי החטופים החיים שישוחררו בפעימה ההומניטרית וגם למפתחות האסירים.






