דווקא עכשיו, ח י י ב י ם בני גנץ וגדי איזנקוט להישאר חברים בקואליציה ובקבינט המלחמה.
דווקא עכשיו, כאשר גדעון סער פרש מהמחנה הממלכתי ובכך חיזק את קואליציית נתניהו,
דווקא עכשיו, כאשר את הראיון המרכזי שלו בחר סער לתת ליעקב ברדוגו בתוכניתו בערוץ 14, אחרי שנים שבהן האחרון זרק על סער בוץ ולכלוך.
דווקא עכשיו, כאשר סער הוא השני העושה פוליטיקה נטו תוך כדי מלחמה, שני לנתניהו.
דווקא עכשיו, עליהם להישאר חברים בקואליציה ובקבינט המלחמה, שהרי אם יעזבו, יישאר נתניהו מוקף ומסונדל בעיקר בשר הפירומן הלאומי, איתמר בן גביר, ובמי שמזנב אחריו, בצלאל סמוטריץ' המשיחי, שניים ששום ציניות אינה זרה להם, ושום קיצוניות אינה קיצונית דיה עבורם.
דווקא עכשיו, כאשר עסקה לשחרור החטופים שלנו שוב על הפרק, וסמוטריץ’, וייתכן שאינו היחיד, מתנגד לה בכל כוחו, עליהם להישאר כדי להבטיח את החזרת בנותינו ובנינו הביתה.
אני שומעת וקוראת קולות רבים של אנשים שאני מעריכה, שעשו עבודה אזרחית מדהימה. של "אחים לנשק". אלמלא הם, בחמשת החודשים האחרונים אזרחים רבים, מילואימניקים ומשפחותיהם, עשרות אלפי מפונים בדרום ובצפון, היו נשארים ללא מענה, מול ממשלה משותקת שאינה מתפקדת. אבל קריאתם לגנץ ולאיזנקוט לקום ולהתפטר היא משגה חמור.
גם לי יש השגות ולעיתים גם מחלוקות עם גנץ ואיזנקוט על חלק מהתנהלותם בתוך סבך הממשלה הבלתי אפשרית הזו.
אבל נוכחותם, דווקא עכשיו, היא קריטית. עוד יגיע הרגע שבו יצטרכו לקום ולעזוב. הרגע הזה עדיין לא הגיע.
נכון לעכשיו, הם מצילים אותנו מלהישאר שבויים בידי ממשלה משיחית־קיצונית שתיראה כולה כמו משטרה ברוח בן גביר. די לנו מאיומיו החוזרים ונשנים. אין לו כוונה לעזוב. איך אמר גולדקנופף? מה רע לנו כאן? גם בשרים ובחברי הכנסת של הליכוד לא נוכל לתלות את יהבנו.
ראינו איך התקפלו כמו שפנים בהצבעה על התקציב.
ולכן, דווקא עכשיו, כאשר יש סיכוי ששר הביטחון יואב גלנט יממש את איומו לסרב למתווה לגיוס חרדים, אלא אם יהיה מקובל על כל מרכיבי הקואליציה, וכאשר נראה שגנץ יסרב לקומבינות שנתניהו מתכנן לקראת התשובה לבג"ץ בימים הקרובים בעניין זה, אולי־אולי, יש אור בקצה המנהרה.
אנחנו חייבים את זה לעצמנו. אנחנו חייבים את זה בעיקר לדורות הבאים. כל הצמרת המדינית וכל הצמרת הביטחונית יצטרכו לשים את המפתחות ולהניח את הדרגות. אבל בינתיים, אנחנו חייבים לחזק את גנץ ואיזנקוט להישאר. פרישתם לא תזרז את נפילת הממשלה. להפך, היא תחזק את הקיצוניים בה, מול ראש ממשלה חלש.
ולכן, דווקא עכשיו – הישארו. בינתיים.






