הוא כתב לא מעט שירים שהפכו ללהיטים, אבל הוא עצמו נותר תמיד צנוע ומאחורי הקלעים. הפזמונאי דוד חלפון (73) נפטר שלשום, אבל השירים שחיבר יישארו כאן עוד שנים רבות מאוד.
בין שיריו המפורסמים של חלפון ניתן למצוא את "אלוהים נתן לך במתנה" ששר איתן מסורי; את "אשליות" ששר ניסים סרוסי; "אישה בונה, אישה הורסת" שמבצע אבי סינואני; "שמרי על עצמך" (חיים משה), "עיניך מספרות" (איל גולן) ועוד.
1 צפייה בגלריה
yk13857798
yk13857798
(דוד חלפון | צילום: תומי הרפז)
חלפון, שהתגורר באור־יהודה, הצטרף כבר בגיל 14 למועדון הצעירים בעיר, שם החל בכתיבת שירים. שלוש שנים מאוחר יותר הוא כתב את מה שיהפוך ללהיטו הגדול של ניסים סרוסי – "אשליות".
ב־1975, שנתיים אחרי ש"אשליות" התפרסם, כתב חלפון את השיר המזוהה איתו ביותר – "אלוהים נתן לך במתנה", שזכה לכמה ביצועים, שהמוכר שבהם כאמור, הוא של מסורי.
ב־2013 זכה חלפון בפרס "אות האמן והיוצר" מטעם עיריית אור־יהודה, ובעת הענקת הפרס הגדיר את "אלוהים נתן לך במתנה" כשיר של חייו, והוסיף: "אני אוהב את השיר הזה, כל מילה וכל אות. יש בו מסר של אהבת החיים, ואני שמח להעביר את המסר הזה לכל המדינה".