מחלקת המדינה האמריקאית דחתה אמש את טענתו של רה”מ בנימין נתניהו, לפיה ההחלטה שהתקבלה שלשום במועצת הביטחון על הפסקת אש מיידית פגעה במאמצים לשחרור חטופים. "ההצהרה לא מדויקת", אמר דובר המחלקה מתיו מילר. לדבריו, תשובת חמאס הוכנה לפני ההצבעה במועצת הביטחון, ולכן - הוא הגדיר את טענת לשכת רה”מ "לא הוגנת".
אתמול בבוקר נמסר מלשכת נתניהו כי עמדת חמאס, שדחה את ההצעה שגובשה בין השאר בעזרת ארה"ב, "מוכיחה באופן ברור שחמאס לא מעוניין במו"מ - ומהווה עדות מצערת לנזקים של החלטת מועצת הביטחון. חמאס שוב דחה כל הצעת פשרה אמריקאית וחזר על דרישותיו הקיצוניות: סיום מיידי של המלחמה, נסיגה מוחלטת של צה"ל מהרצועה והשארת השלטון כדי שיוכל לחזור פעם אחר פעם על הטבח של 7 באוקטובר, כפי שהבטיח לעשות".
זמן קצר אחרי הודעת ישראל הודיע משרד החוץ הקטארי כי הוא לא מזהה "השפעות שליליות" על המו"מ, שלטענתו נמשך. ברויטרס דווח מפי "מקור הבקיא במו"מ" כי צוותי המוסד נשארים בדוחא, והשיחות בפועל נמשכות. לטענת הגורם, רק צוות קטן חוזר לישראל להתייעצויות. בישראל, נדגיש, טענו בתוקף שצוות המו"מ הוחזר.
בתוך כך, שר הביטחון יואב גלנט ושר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין נפגשו בפנטגון, ודנו על התקדמות הלחימה, המאמצים להשבת החטופים וחיזוק שיתופי הפעולה הביטחוניים־אסטרטגיים בין המדינות. גלנט הודה לאוסטין על ההזמנה, ואמר כי "המו"מ המתנהל להשבת החטופים מצריך אותנו להגביר את הלחץ הצבאי, ולשלב ידיים במאמצים הצבאיים והמדיניים". גלנט התייחס לביקורו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה באיראן: "אין ביטוי מוחשי יותר למלחמת העולם החופשי מול הציר המקדם טרור".
לפני הפגישה בין השניים, אמר אוסטין כי הגנה על האזרחים הפלסטינים היא "ציווי מוסרי ואסטרטגי". אוסטין כינה את המצב ברצועת עזה "קטסטרופה הומניטרית", והוסיף: "מספר ההרוגים בעזה הרבה יותר מדי גבוה וכמות הסיוע שנכנס נמוכה מדי. האסון ההומניטרי ברצועה מחמיר".
אוסטין הוסיף כי הוא וגלנט ידונו בדרכים להקל על המשבר ההומניטרי ועל אפשרויות נוספות להתמודדות עם מעוזי הטרור ברפיח. למרות המשבר ביחסים בין המדינות, אוסטין הבהיר כי הקשר הביטחוני בין ישראל לארה"ב "בלתי ניתן לערעור".
לצד שר הביטחון, השתתפו בפגישה מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, ראש מטה שר הביטחון, שחר כץ, המזכיר הצבאי לשר הביטחון, תת־אלוף גיא מרקיזנו, שגריר ישראל בארצות־הברית, מייק הרצוג, נספח ההגנה בארצות־הברית אלוף הדי זילברמן וראש האגף המדיני־ביטחוני במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') דרור שלום.
שר הביטחון נפגש אתמול גם עם ג’ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי של ארצות־הברית, בפעם השנייה בביקורו הנוכחי בוושינגטון.
במקביל, הנייה נפגש בטהרן עם המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, שאמר לו כי "איראן לעולם לא תהסס לסייע לפלסטין ולעזה". לפני כן, מנהיג חמאס נפגש עם שר החוץ של איראן, חוסיין אמיר עבדאללהיאן, ואמר כי "ישראל לא הצליחה להשיג את מטרותיה באמצעות התוקפנות ברצועת עזה". לדבריו, "אנחנו בשלב היסטורי ונקודת מפנה גורלית בסכסוך, העם הפלסטיני וההתנגדות איתנים מול רצח העם. החלטת מועצת הביטחון להפסקת אש - מעידה כי ישראל בבידוד פוליטי חסר תקדים". גם מזכ"ל תנועת הג'יהאד האיסלאמי, זיאד נחאלה, הגיע לביקור בטהרן לטובת שיחות עם בעלי תפקידים איראנים. "נשבור את ישראל ונביס אותה בעזרת האיסלאם, הקוראן והתמיכה של איראן בעם הפלסטיני", אמר נחאלה.







