מועצת התלמידים הארצית צפויה לממש היום את האולטימטום שהציבה בתחילת השבוע ותשבית את הלימודים בתיכונים. זאת אחרי שאמש לא הגיעו משרד האוצר וארגון המורים העל-יסודיים להסכמות בנושאי תנאי המורים.
בין האוצר וארגון המורים העל-יסודיים קיים נתק. שני הצדדים מאשימים זה את זה בהפרת סיכומים. התלמידים מבקשים לאלץ אותם להגיע להסכם שכר שיבטיח להם יציבות ורציפות בלימודים, ומדגישים שמדובר בצעד ראשון במאבק שעשוי לכלול ימי שביתה נוספים.
שר החינוך יואב קיש קרא לארגון המורים ולאוצר לשים סוף לסאגה: "אני מבין לליבם של התלמידים - מערכת החינוך טולטלה מספיק. מה שנדרש כעת הוא יציבות, רציפות ומעטפת מקצועית של מענים רגשיים ופדגוגיים. אני קורא לארגון המורים ולאוצר לאפשר לתלמידים ולצוותי החינוך את המרחב היציב לחוסן הנפשי וללימודים".
לפני כשלושה שבועות הודיע ארגון המורים העל-יסודיים על חידוש המאבק על הסכם השכר, ובהדרגה על החרפת העיצומים. במסגרת זו בין היתר המורים לא מעבירים ציונים ולא מקיימים פעילויות שונות מחוץ לבתי הספר.
לטענת יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים רן ארז, האוצר חזר בו מההסכמות ומתנה את תוספת השכר בחוזים אישיים למורים, קיצור הליכי פיטורים, ומתן אפשרות למנהלים לחלק תפקידים למורים בלי קריטריונים ברורים.
באוצר האשימו אמש: "אנחנו נצמדים לכל ההסכמות עם ארגון המורים שאליהן הגענו לפני פתיחת שנת הלימודים. לצערנו, ארגון המורים מתכחש לדברים שסוכמו ובוחר לנקוט בתקופה הזאת צעדים שפוגעים הן במורים והן בתלמידים".
"נמאס מהמצב שבו הציונים שלנו, הטיולים, פעילות חברתית ואפילו המסעות לפולין תלויים בעיצומים ובהיעדר הסכמות בין האוצר לארגון המורים", אומרות יו"ר מועצת התלמידים ספיר מוספי ודוברת המועצה רוני קמאי, "החלטנו לפעול כשהבנו שהם לא מצליחים לשבת ולחתום על הסכם. עדיף שאנחנו נשבית ונסבול מעט בניסיון לגרום להם להגיע להסכמות, מאשר לסבול עד סוף השנה מעיצומים".
אדם אלרועי, יו"ר מועצת התלמידים והנוער בתל-אביב, תומך במאבק המורים, אך קורא לא לנהל אותו על גב התלמידים. "אנחנו מעריכים את עבודתם הקשה של מורינו ותומכים במאבקם לתנאי העסקה הוגנים", הוא אומר, "אך בתקופה זו לא ייתכן שמשרד האוצר וארגון המורים לא מסוגלים להגיע להסכמות. כל מה שאנחנו מבקשים הוא להיות מסוגלים לסיים את השנים האחרונות שלנו במערכת החינוך בשקט, עם מורים שלא צריכים לחשוש שהתנאים שלהם ייפגעו. תנו לנו ללמוד בשקט".
שובל בוזגלו אני, תלמידת י"א בבית ספר צייטלין בתל-אביב, אומרת ש"הלימודים בתיכון גם כך קשים ועמוסים. עניין אי-קבלת הציונים ושביתת המורים הופכים את הכל להרבה יותר מסובך. הערכה וציונים משפיעים על החוסן הנפשי והלימודי שלנו. חשוב שנהיה מעורבים בנושא ונשמיע את הקול שלנו".







