פול ירוק הוא אחד הסימנים של האביב. בין שעועית ובין חומוס. בין רכות מתמסרת שמותירה אחריה טעם אדמתי ובין חמאתיות טרייה ועדינה. ירק אחד שיש בו מנעד טעמים ומרקמים – תלוי איך תבשלו ואיך תקלפו אתו.
הפול הטרי מגיע בתרמילים, בדיוק כמו שעועית, רק שהתרמילים שלו גדולים יותר עם מרקם מעט פרוותי. עכשיו, כשהוא בעונה, ותרמיליו עדיין צעירים ויפים, אפשר לאכול אותו על כל חלקיו, בתנאי שתבשלו אותו מספיק זמן. ברוב המקרים תמצאו אותו ללא התרמיל, וכן, אתם אלה שצריכים להסיר אותו – זה באמת מאוד פשוט. כשתסירו את התרמיל תגלו פול ירוק שגם אותו ניתן לאכול ולבשל בשתי דרכים. האחת עם הקליפה של הפול, שיש לה מרקם יציב וקשה יחסית שמתרכך אחרי בישול ממושך, והשנייה אם תסירו את הקליפה ואז יתגלה הפול בתצורה הכי אלגנטית שלו. עם מרקם חמאתי ומתקתק.
לכבוד החג ועונת הפול, הכנתי לכם תבשיל עוף עם תפוחי אדמה, בצל מקורמל ופול ירוק על קליפתו שמתבשל זמן רב עד רכות, שימו לב איך הצבע הירוק העז הופך לחום בזמן הבישול; וסלט פול ירוק מרענן שמביא איתו טעמים של אביב. במקרה הזה הפול מגיע ללא הקליפה.
1 צפייה בגלריה
yk13869642
yk13869642
(צילום: רחלי קרוט,)
אגב, כמות הפחת בפול ירוק היא גדולה מאוד. מקילו פול ירוק טרי תקבלו רבע פולי פול עם הקליפה, ועוד פחות מזה ללא הקליפה.
מאחלת לכולכם חג פסח שמח. חג של חירות לנו ולכל 134 החטופים והחטופות שנמצאים בשבי חמאס. מי ייתן ואת ליל הסדר הקרוב נחגוג כולם יחד.

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה, בצל מקורמל ופול טרי

מה צריך:
• 4 כפות שמן זית
• 3 בצלים לבנים, קלופים
• 10 שיני שום, קלופות
• 6 חלקי עוף עם העור
• 3 כפות סילאן
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
• 1 כפית בהרט או ראס אל-חנות
• 2 כוסות פול ירוק טרי (ללא התרמיל, אבל עם הקליפה)
• 4 תפוחי אדמה, קלופים
כך עושים:
1. בסיר סוטאז' בגודל 28 ומעלה שמים את השמן ומטגנים את העוף עם הצד של העור כלפי מטה.
2. בינתיים חותכים את הבצלים לשמיניות ומוסיפים לסיר ביחד עם שיני השום.
3. כשהעוף זהוב ממש יפה מהצד של העור, הופכים אותו לצד השני ומערבבים את הבצלים והשום סביב. מטגנים יחד במשך 10 דקות.
4. מוסיפים סילאן, מלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד לגובה העוף ומבשלים יחד 10 דקות.
5. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות. מוסיפים את הפול הירוק ואת תפוחי האדמה, מכסים את הסיר 3/4 ומבשלים יחד במשך שעה וחצי או עד שהפול רך. אני אוהבת להכניס את הסיר, בסוף הבישול, ל-20 דקות לתנור על 200 מעלות כדי לקבל קראסט יפה של העוף למעלה, אבל לא חובה.

סלט פול ירוק עם עשבי תיבול ובצל סגול

מה צריך:
• 2 כוסות פול ירוק – ללא תרמיל, אבל עם הקליפה
• 20 עלי נענע
• 1/4 צרור עלי כוסברה
• 1/2 צ'ילי אדום
• 2 ענפי בצל ירוק – חלק ירוק בלבד
• 1/2 בצל סגול, קלוף
לרוטב:
• 4 כפות שמן זית
• מיץ מ-1/2 לימון
• מעט מלח
• 1 כפית מייפל
כך עושים:
1. מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הפול במשך 7-5 דקות ולא יותר. מוציאים ומעבירים למי קרח או לקערה עם מים קרים.
2. קולפים את הקליפה העבה של הפול על ידי פציעה של הקליפה עם הציפורן או עם סכין קטנה ומעבירים לקערה.
3. פורסים את הצ'ילי, הבצל הירוק והסגול לפרוסות דקות מאוד ומוסיפים לפול. קוצצים גס את עשבי התיבול ומוסיפים לסלט. מזלפים שמן זית, מיץ לימון ומייפל וממליחים. מערבבים ומגישים.
פורסם לראשונה: 00:00, 17.04.24