לאחר שסיים את תפקידו כדובר ממשלת ישראל בשפה האנגלית, אילון לוי הכריז על קמפיין גיוס המונים כדי לממן מיזם הסברה בינלאומי פרטי – וגייס יותר מ-270 אלף דולר תוך שלושה ימים.
אילון עצמו מתעתד לעמוד בראש המיזם, שזכה לשם "שיח ישראלי חדש", אולם הוא יכלול דוברים נוספים. בסרטון שהעלה לחשבון ה-X שלו, שם ישנם 190 אלף עוקבים, אמר לוי: "אתה לא צריך להיות דובר כדי לדבר בעד ישראל. מאז 7 באוקטובר עבדתי עם אנשים נפלאים, מתנדבים שהיו מאחורי הקלעים. עכשיו אנחנו מתקדמים עם יוזמת הדיפלומטיה הציבורית העצמאית כדי לספר את סיפורה של ישראל בעולם עוין. אנו צריכים את העזרה שלכם כדי להמשיך להילחם".
מטעם המיזם החדש נמסר, כי אחת ממטרותיו היא לייצר שיח עם בעלי הברית של ישראל בקרב יהדות התפוצות, במטרה להעניק להם הקשר ועובדות שיסייעו להם לקחת חלק במערכה החשובה. זאת על ידי פודקאסט ותדריכים מצולמים שיוביל לוי, סיורים בארץ לאישים חשובים, הפקת אירועים אינטרנטיים ופיזיים עם משפיענים, פעילות מול עיתונות זרה, הפקת תוכן כתוב ומצולם לרשתות החברתיות ועוד.







