די-ג'יים הצפויים לתקלט באחד האירועים המרכזיים והרשמיים של אירוויזיון 2024, שיתקיים במאלמו, שבדיה, קיבלו הוראה לא להשמיע שירים ישראליים.
ההוראה ניתנה לקראת אירוע "כפר האירוויזיון", שנערך בכל שנה בעיר המארחת ומגיעים אליו מדי ערב עשרות אלפי מבקרים. במקום נערכות לאורך ימי התחרות הופעות חיות, מוקרנים בו בשידור חי חצאי הגמר והגמר ונערכות בו מסיבות שבהן נהוג לנגן שירי אירוויזיון מכל הזמנים.
בדרך כלל, השירים הישראלים הם בין המושמעים ביותר במסיבות האלו. אולם תקליטנים ישראלים המנגנים באירועי האירוויזיון מדי שנה אישרו כי אכן התקבלה הנחיה שכזו, אך היא תקפה רק לכפר האירוויזיון עצמו ולא לאירועים אחרים שנערכים בעיר.
"זו הודעה שהובאה לידיעתי הבוקר", סיפר אחד הדי-ג'יים הישראלים, "אני מעריך שהרקע להחלטה הוא ביטחוני. יש הרבה מוסלמים ופרו-פלסטינים במאלמו, ורבים מהם הולכים להגיע לכפר האירוויזיון. כנראה שבהפקה רוצים להימנע ממהומה". יש לציין כי הכפר הוא מתחם רשמי של התחרות, שאותה מפיק ארגון השידור האירופי (EBU), אך את האירועים שנערכים בו מקיימת עיריית מאלמו.
מטעם עיריית מאלמו וה-EBU טרם נמסרה תגובה.