חיים סירוטקין (53), הוא החשוד בדריסת חמשת המפגינים שלשום בתל-אביב. בית משפט השלום בעיר האריך את מעצרו עד היום. לטענתו, לא ניסה לדרוס אותם - ואף ניסה להימנע מפגיעה בהם אך לא הצליח לבלום בגלל "תקלה מכנית". עם זאת, נציג המשטרה בדיון שלל את גרסתו. סירוטקין הוא כדורגלן עבר ומאמן כדורגל בליגות נמוכות כיום.
סירוטקין, עובד בעיריית תל-אביב, שיחק בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 בליגה הלאומית במדיה של הפועל פתח-תקווה. הוא חשוד ב"סיכון חיי אדם בנתיב תעבורה". נציג המשטרה אמר לשאלת ביהמ"ש כי החשוד נכשל בבדיקת ינשוף. מעצרו הוארך ביום אחד.
1 צפייה בגלריה
yk13875464
yk13875464
(סירוטקין בהארכת המעצר, אתמול | צילום: מוטי קמחי)
נציג המשטרה אמר בתחילת הדיון כי "החשוד עם אשתו וזוג חברים יצאו לבלות, נקלעו להפגנה בקפלן. במהלך העיכוב שלו התפתח דין ודברים בינו לבין מוחים שהיו שם. קצין משטרה הרחיק אותו פעמיים. הוא ניסה לצאת פעמיים מהרכב כדי להתעמת עם המוחים. קצין המשטרה ביקש ממנו להתקדם קדימה כאשר הוא מכווין אותו עם ידו. פתאום בשלב מסוים החשוד לחץ על דוושת התאוצה ונסע לתוך המוחים שהיו במקום. פגע בשלושה אנשים. נעצר לאחר שהוקם מחסום וניידת רדפה אחריו".
נציג המשטרה הוסיף כי "נמצאו בדם שלו 250 מיליגרם. הוא נסע תחת השפעת אלכוהול". כמו כן, אמר האחרון כי "דוח של בוחן תנועה שלל בעיה טכנית, בדקנו את הדוושה ואין שום תקלה. מדובר בבן אדם מסוכן". פרקליטו של החשוד, עו"ד רועי קרן, אמר כי "מדובר באדם נורמטיבי לחלוטין, מאמן כדורגל בקבוצה מהמגזר שדוגל בשלום, דו-קיום ואחווה ולא היה מעורב מעולם באירוע אלימות כלשהו".
מי שמלווה מקרוב את הקריירה של סירוטקין היא רעייתו לימור, שנצפתה אף היא בתיעוד שהופץ מאירוע הדריסה כשהיא יושבת בכיסא האחורי ברכב ומגדפת מפגינים. לימור סיפרה בעבר בראיון לאתר הכדורגל "גולר" שסירוטקין מרבה להתייעץ עימה ואף הגדירה את עצמה כ"שרה נתניהו של ליגה א'".