2 צפייה בגלריה
yk13889865
yk13889865
(דניאל ברקת, מנכ"ל שוקולד פנדה | צילום: אורי ברקת)
1. מה קרה לענף פולי הקקאו בשנה האחרונה?
2 צפייה בגלריה
yk13891861
yk13891861
צילום: שאטרסטוק
"מחירי פולי הקקאו זינקו באופן שאין לו תקדים היסטורי: מ-2,900 דולר לטונה לקצת יותר מ-11 אלף דולר בשיא. אנחנו מדברים על עלייה של יותר מ-300%".
2. מה הסיבה להתייקרות?
"פגיעה משמעותית בגידולים בחוף השנהב ובגאנה שאחראיות על רוב השוק בגלל תנאי אקלים חמים מדדי ופטריות מזיקות. הייצור השנתי קטן ב-30% ויצר מחסור לאורך כל שרשרת האספקה".
3. כיצד זה ישפיע על מחירי מוצרי השוקולד?
"יצרנים לא יוכלו לספוג את זה לאורך זמן — ולכן סביר שנראה התייקרויות במחיר לצרכן. ייתכן שמוצרים מסוימים ייעלמו מהמדף לגמרי. עוד תרחיש אפשרי זה התאמות במוצרים קיימים כמו הורדה באחוז השוקולד והקקאו".
4. מה לגבי מחירי ממרחי השוקולד שפופולריים מאוד בעיקר בפסח.
"ההשפעה על הממרחים בפסח היא פחות סבירה מכיוון שאחוז הקקאו בהם נמוך יחסית, אבל מוצרים אחרים כמו טבלאות שוקולד ובעיקר שוקולד מריר צפויים להתייקר להערכתי".
5. במה מיוחד השוקולד שאתם מייצרים?
"השוקולד שלנו הוא ייחודי ללא חלב, טבעוני, בטעם ובמרקם של שוקולד חלב. המוצרים כשרים פרווה, זה מאוד חשוב, ומיוצרים בארץ במפעל שלנו בקיבוץ גבע".
דניאל ברקת הוא מייסד ושותף בשוקולד פנדה