2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
לעוגה:
• 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
• 3 ביצים L
• 420 מ"ל (1 ו-3/4 כוסות) חלב שיבולת שועל או חלב סויה
• 250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר
• קורט מלח
• 70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
• 210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 150 גרם שוקולד צ'יפס
4 צפייה בגלריה
yk13909699
yk13909699
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
לציפוי:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה שמים שמן, ביצים, חלב שיבולת שועל, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. התערובת דלילה יחסית וזה בסדר.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
3. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. העוגה אמורה להיראות יציבה בשוליים אך עדיין מעט-מעט רכה במרכזה.
4. מצננים בטמפרטורת החדר. בעזרת שיפוד יוצרים חורים בעוגה כדי שהציפוי יחלחל פנימה.
5. ציפוי: בקערה חסינת אש שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
6. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים בעזרת מרית. מצננים במשך כשעה במקרר עד להתייצבות הציפוי ומגישים.
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.