Le Clown Bar

עם מיקום מעולה ברובע ה-11 התוסס זהו אחד המקומות הטעימים בעיר - לאלו שמחפשים חוויית ביסטרו אמיתית. העיצוב בסגנון אר דקו, בתוך מבנה לשימור ואפשר גם לשבת באחד מהשולחנות הקטנים על המדרכה ולצפות בעוברים ושבים, תוך כדי שאתם שותים כוס יין ומנשנשים מבחר מנות קטנות מהתפריט. תמצאו כאן מטבח יצירתי, טעים ומפתיע, שמייצג את הדור החדש של שפים הפועלים בעיר ומביאים מגוון רב-תרבותי ומנעד טעמים אסייתי ונורדי אל הקלאסיקות הצרפתיות. אל תוותרו על הטרטר בקר, על מנת מוח העגל ומנת שקדי העגל המיתולוגית. האווירה צעירה ולא מחייבת והשירות אדיב ויעיל.
Le Clown Bar. 114 Rue Amelot, Paris

Le Marche des Enfants Rouges

שוק הילדים האדומים הוא מוקד עלייה לרגל מוכר וידוע לתיירים וגם למקומיים רעבים. מדובר בשוק המקורה הראשון של פריז שנוסד ב-1628, שקרוי על שם בית היתומים הסמוך והלבוש האדום של הילדים. תמצאו כאן בעיקר מקומות לאכול ולשתות ורק דוכנים מעטים המוכרים ממש חומרי גלם, אבל זו בדיוק הסיבה להגיע לכאן. אחד המקומות המומלצים כאן הוא אלאן יאם יאם, שמציע כריכים מושחתים, וגם מנות שף במסעדת שוק מבוקשת וטעימה בשם Les Enfants du Marche. עוד חוויה היא דוכן הדגים שמציע לפתוח לכם אויסטרים בו במקום או דוכן מרוקאי עם טאג'ינים וקוסקוס. בסוף השבוע מתקיים ברחובות הסמוכים שוק פשפשים גדול ושווה.
Le Marche des Enfants Rouges. 39 Rue de Bretagne, Paris

Aux Merveilleux de Fred

פרדריק ווקאמפ הוא שף-קונדיטור מצפון צרפת שייסד בשנת 1997 את הקונדיטוריה שלו והתבסס על קינוח מיוחד שמוצאו הוא בלגי מחבל פלנדריה ושכובש את העיר בשנים האחרונות. מדובר במעין קרמבו ארטיזנלי המזכיר פבלובה מבוסס מרנג וקצפת מיוחדת, ומעל שבבי שוקולד או שבבי פיסטוק או קרמל ועוד מגוון של טעמים. אפשר לקנות קופסה של שש ולחלוק וכך לטעום כמה סוגים. מומלץ עם בקבוק מים ליד. החנויות מאופיינות בשנדלירים שמזכירים את תקופת הבארוק ואת כל מלאכת ההכנה של ה-Merveilleux שמשמעות שמו בצרפתית היא נהדר. ואכן הוא נהדר. יש מספר סניפים בעיר - חפשו באינטרנט.