קבוצת בר האימפריאל בתל-אביב הקימה במתחם שלה את בר השיפודים LP – שעליו מנצח השף עינב אזגורי. זהו בר-מסעדה שמתבסס על גריל פחמים יפני ועושה כבוד לחומרי הגלם ולטעמי המטבח הים-תיכוני האנין.
התפריט הטעים והיצירתי מחולק למנות של ים, צומח, בשר ומתוק. בים אפשר להפליג בין שיפודי קלמארי עם עגבניות ורוזמרין, לבין שיפודי דג ים ושיפקה, או על שיפוד צמחוני שמחבר בין פטה, זעתר טרי, צ'ילי ושומשום. טעמנו גם שיפוד דונר קבב שמורכב מקרעי שייטל ובשר טחון, שומן טלה ופלפל ירוק חריף – הולך נהדר עם מנת הפחמימות הממכרת של הבר – פוקצ'ת שומשום עם מטבלי סחוג, לבנה, קימצ'י, צ'טני כוסברה, שתסתדר מעולה עם שיפוד כבד טלה עם חלפיניו מוחמץ. אל תוותרו על סלט הקייל עם רוטב הוויניגרט חרדל-רוזמרין. לקינוח הלכנו על שיפודי מרשמלו על קרמבל שוקולד מלוח וקרמל בוטנים.
LP, הירקון 66, תל-אביב. 073-2649464.
שישקו עבר דירה
אחרי שפעל במתחם שמול בית הכנסת הגדול באלנבי בתל-אביב, השישקו עבר דירה וחזר לממדים של בר שכונתי – ברחוב הכובשים שבכרם התימנים. בחלל הפנימי הקטן נפרש הבר לכל האורך ומלהטטים מאחוריו ברמנים, יש שולחנות למרגלותיו, ועוד כמה בחוץ. התפריט המוצלח והוותיק מהמטבח הבלקני ממשיך להנפיק את המנות שהקבועים מכירים – בין אם זה הקבב על מצע טחינה, סלט עגבניות, ירוקים ופלפל חריף, קציצות פראסה, צזיקי שמכינים על המקום, מזטים, צלחת דגים כבושים, לצד מנות בשריות כמו קורנדביף חם עם חלה קלויה ואיולי, עראיס של תרד וגבינות, נקניקיית בקר וכרוב כבוש, מנות שרימפס וקלמארי. כל אלה הם רק ליווי לאלכוהול – מרגריטה מצוינת, ג'ין וטוניק, בירות וצ'ייסרים.
שישקו, הכובשים 48, תל-אביב.
073-7590001.







