למרות שאיבדה הקיץ את מילסון, השחקן הכי חשוב שלה בעונה שעברה, ובפער, נראה שהמצב של מכבי ת"א, לפחות על פי פתיחת העונה שלה, השתפר. וזה אומר הרבה בהתחשב בעובדה שהצהובים זכו באליפות ראשונה זה שלוש שנים עם יתרון של 11 נקודות בפסגה.
אבל את האליפות השיגו הצהובים למרות לא מעט שחקנים חדשים שאיכזבו, ובעיקר בזכות זר אחד שהיה מעל הליגה. אך להוציא את מילסון - השחקן היחיד שעזב את מכבי ת"א מיוזמתו - ואנריק סאבוריט שחווה ירידה ביכולת, אף אחד מהשחקנים שעזבו לא היה משמעותי. בגזרת ההחתמות, לעומת זאת, נראה שנעשתה עבודה טובה בהרבה מאשר בקיץ שעבר - שמוסיפה המון עומק לקבוצה. גם המינוי של ז'רקו לאזטיץ' למאמן מסתמן כבינגו.
המנהל המקצועי דומיניק פרייס מתווה דרך, וניתן לראות זאת בארבעת הזרים החדשים שהגיעו, שממוצע הגיל שלהם הוא 22.5, כשהיחיד מהם שכבר חגג 23 הוא הבלם הסרבי נמניה סטואיץ' (26), שהוא ללא ספק החתמה של לאזטיץ' שאימן אותו בבאצ'קה טופולה. סטואיץ', סתיו למקין וטייריס אסאנטה ההולנדי אמורים להוות שדרוג רציני למרכז ההגנה, נקודת התורפה של הקבוצה בעונה שעברה.
קשר נבחרת מאלי הצעירה איסוף סיסוקו, שהצטרף לחוליה החזקה ביותר של הקבוצה, עושה רושם מצוין עד כה, והשמועות מספרות שלשחקן הכנף הברזילאי ווסלי פטאצ'י יש פוטנציאל להיות מהזרים הטובים שנחתו פה. גם אלעד מדמון והישאם לאיוס הצטרפו להתקפה, שכבר כללה את ערן זהבי, דור תורג'מן ואושר דוידה. מדובר בעומק הכרחי לקבוצה שתשחק העונה לפחות שמונה פעמים מחוץ לארץ בליגה האירופית.
נראה שהסגל של האלופה מעל הליגה, אבל השאלה היא אם הוא יספיק לה לאליפות בעונה שבה היא הקבוצה היחידה שמשחקת באירופה. באספקט הזה של המרוץ, לטוענת לכתר של ברק בכר יש יתרון ברור.