עד כמה אמריקה שונאת לדבר בטלפון? אפילו את הבשורה על זכייה במיליון דולר שולחים כאן ב-SMS. וכך, במקום שיחת טלפון בסגנון אריאלה ממפעל הפיס, קיבל עו"ד יהושע (ג'וש) אופנהרץ הודעה כתובה כי זכה בהגרלת מיליון הדולר של אילון מאסק, אשר קראה לשתף בטוויטר את המצע האידיאולוגי של המפלגה הרפובליקנית כחלק מהקמפיין של דונלד טראמפ.
1 צפייה בגלריה
yk14155510
yk14155510
(יהושע אופנהרץ והצ'ק. "צבטנו את עצמנו. זה באמת קרה?")
אופנהרץ עידכן מיד את אשתו, שירה, קטע את הטיול בגן ציבורי עם הילדים, חזר הביתה, ועוד לפני שהספיק להחליף את בגדי הספורט, הבחין מחוץ לחלון ברכב שטח שנעצר מול ביתו שבפניקס. אדם יצא מהמכונית, פתח את תא המטען, שלף משם צ'ק ענקי, ודפק על הדלת. "ישבנו בסלון עם אנשי המטה של מאסק וצבטנו את עצמנו. זה באמת קרה? זה אמיתי? הם היו איתנו זמן קצר מאוד, ואז נעלמו. הכל היה סוריאליסטי", סיפר הזוכה ההמום.
אחרי שהתאושש, סיפר אופנהרץ: “אני מגיע ממשפחה צנועה. אמא שלי הייתה מורה ואבא עורך דין ציבורי. לא היה חסר לנו דבר, אבל גם לא חיינו בפזרנות. היום, עם המשכנתה, חובות מבית הספר למשפטים ושני ילדים קטנים, הפרס הזה נותן לנו יציבות עתידית שהייתה חסרה לנו".
אבל אופנהרץ בן ה-36 לא מתכוון לשמור את כל הכסף לעצמו. חלק משמעותי יוקדש לתרומות – ובמיוחד לישראל. "זה משהו שתמיד היה חלק מחיי", הוא אומר. זיכרון מיוחד חרות אצלו מאז 2013, כשהוביל משלחת של "תגלית" לארץ. במהלך הביקור ביד ושם ירושלים הותקפה ברקטות, והוא מצא את עצמו מתחבא במרתף חניון המוזיאון. "מאז אני יודע כמה חשוב לתמוך במדינה ובקהילה שלנו", הסביר.
האירועים של 7 באוקטובר היו קריאת השכמה עבורו ועבור יהודים רבים בסביבתו. "אחרי המתקפה היו איומים על הגן של הילדים שלנו", סיפר, "הקהילה נאלצה לשכור אבטחה ובתי הכנסת הפכו זהירים במיוחד. ברשתות החברתיות אני מקבל המון תגובות אנטישמיות. זה הפך להיות חלק מהחיים שלנו כיהודים תומכי ישראל שחיים באמריקה".
אופנהרץ מביע תקווה שארבע השנים הקרובות יביאו לשינוי. "אין ספק שטראמפ הוא ידיד של ישראל", הוא אומר, "אני מאמין שהוא יאפשר למדינה לסיים אחת ולתמיד את המאבק עם אויביה. אני, המשפחה שלי והקהילה שלנו עומדים לצידכם ומתפללים לשלומכם כל יום".