כמה נעים לגלות במסעדה חדשה, בלב שכונת מגורים עתירת מגדלים, איכויות של טרטוריה איטלקית קטנה וקסומה. זה, פחות או יותר, הסיפור של "ביסטרו דלי", המשלב בין ביסטרו למעדנייה. נתחיל בביסטרו. מהמטבח יוצאות מנות בראנץ' שמוגשות לאורך היום, ובהן סלמון אגז רויאל (בריוש צרוב עם חמאת שום, תרד חלוט, סלמון מעושן, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז, 49 שקל), או ברוסקטה אבוקדו (לחם מחמצת קלוי עם איולי עשבי תיבול, אבוקדו, ביצה עלומה, פרמז'ן ומיקרו אפונה, 39 שקל), ארוחת בוקר עם סלסילת מאפים ופינוקים ושקשוקה. ההפתעה הגדולה מגיעה באגף מנות הצהריים, המבוסס על פסטות טריות. במחירים סופר-ידידותיים מגישים כאן בקערות חרס צבעוניות מנות פסטות שלא מביישות את ארץ המקור. למשל פסטת חמאת עגבניות, שהיא מעין קרם ורדרד שמכסה את חתיכות הבצק כשמיכת פוך נעימה (49 שקל), או רביולי מרווה וגבינות – כיסונים מרובעים שכל אחד מהם נראה כמו מתנה קטנה, ברוטב שמנת ויין לבן שמנוקד בריבועי לימון עם קליפתו (59 שקל). בערב אפשר לפתוח בקבוק יין במחיר העלות שלו במעדנייה.
1 צפייה בגלריה
yk14173051
yk14173051
(צילום: רדוד מויאל)
לצד הפסטות מוגשים סלטים ומנות קטנות וחביבות כמו קרפצ'ו סלק עם סלקים מבושלים בסו-ויד, וינגרט, בלסמי, אגוזי מלך קלויים ופטה מעודנת (29 שקל), ורושטי זוקיני ונענע (לביבות זוקיני שטובלים ביוגורט יווני, 29 שקל). וגם שני קינוחים שווים: ברד פודינג – קרעי קרואסון אפויים ברוטב אנגלייז, רוטב טופי תפוזים וקרם מסקרפונה (29 שקל); ועוגת גבינה באסקית קלאסית (29 שקל).
במעדנייה מציעים מאפים טריים, כריכים, גבינות, דגים כבושים, יינות, מיצים, עוגיות, קפה, שמנים, פסטות ועוד.
ביסטרו דלי, ז'בוטינסקי 512 גבעת-שמואל. כשר. 03-5740740