ארגון אופוזיציה סורי דיווח אתמול על מתקפה חריגה, שבה ככל הנראה נהרגו יותר מ-200 איש בקרבות בצפון-מערב סוריה בין צבא אסד לארגוני המורדים.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי חיל האוויר הסורי, יחד עם כוחות רוסיים, הפציצו אזורים שנמצאים בידי המורדים בקרבת הגבול עם טורקיה.
1 צפייה בגלריה
yk14168094
yk14168094
(לוחמים בסוריה | צילום: אי־אף־פי, AAREF WATAD)
"מרכז המעקב הסורי אחר זכויות אדם" דיווח כי אתמול פתח ארגון המורדים הג'יהאדיסטי "הייאת תחריר א-שאם", יחד עם ארגוני מורדים נוספים, במתקפת פתע נגד הצבא הסורי במחוז חלב. לפי מרכז המעקב, נהרגו לפחות 89 לוחמי הארגון ובעלי בריתו ו-52 חיילים סורים. אחד ההרוגים הוא קצין בכיר במשמרות המהפכה האיראניים. מדובר במספר ההרוגים הגבוה באזור בשנים האחרונות.
המורדים אמרו כי המבצע הוא תגובה לעלייה בתקיפות נגד אזרחים בדרום אידליב מצד כוחות סוריים ורוסיים. לטענת המורדים, דמשק מנצלת את הסכסוכים האחרים באזור כדי לכבוש את אידליב – המחוז האחרון שנמצא בידי המורדים, בקרבת הגבול הטורקי.