מי אנחנו:
ורד וספי צברי, תושבת הצפון, אהבה אמנות מאז ומתמיד. אחרי שלמדה את התחום במכללת תל-חי היא הפכה את האהבות שלה לאמנות ולאזור הצפון לקריירה, ובשנים האחרונות ניהלה גלריה וסטודיו באתר השחזור של ראש פינה, לשם הגיעו מבקרים מכל המדינה.
איך המלחמה השפיעה עלייך ועל העסק?
"כשהמלחמה פרצה, בני ארנון, שהיה קצין בסיירת גבעתי, גויס למילואים וישר ירד להילחם בעזה", מספרת ורד, "במקביל, התיירים הפסיקו להגיע לצפון, הגלריה נסגרה ואני התגייסתי ללא מדים לסייע לחיילים עם אוכל, גרביים, גופיות ובכל דרך אחרת שיכולתי. הצער הגדול בחיי נפל עליי כשבני נפל בעזה".
חוזרים לשגרה:
"לאחר השבעה של ארנון הייתי צריכה להחליט מה אני עושה עם עסק בלי מבקרים, בלי תיירות ובלי שותפות שיצאו ממנו בגלל המלחמה", מתארת ורד, "בעל הגלריה האמין בי, נתן לי הנחה בשכירות ועודד אותי לעשות בגלריה משהו משלי. הסבתי את הגלריה למקום חדש שינציח את ארנון – גלריה-קפה". ורד הקימה את "המקום של ארנון" בתוך הגלריה, ושם היא מציגה יצירות שונות לצד ציורים שלה במטרה להנציח את בנה האהוב. "עד הפסקת האש בעיקר הגיעו מכרים של ארנון ושל המשפחה", היא אומרת, "אני מקווה שעכשיו אתר השחזור של ראש פינה יחזור להיות שוקק חיים".
איפה תמצאו אותנו:
גלריה-קפה "המקום של ארנון" ממוקמת באתר השחזור של ראש פינה. המקום פתוח בימים א'-ה' מ-11 בבוקר עד חמש אחר הצהריים, ובימי שישי מ-11 עד שתיים בצהריים. ניתן ליצור קשר בטלפון 0502770613.








