אם לא די בשנה של אכילה רגשית שעוברת עלינו, מגיע חג הלביבות והסופגניות שמקיפות אותנו בכל מאפייה, בית קפה ואירוע הדלקת נרות. איך שומרים על הבריאות והנראות בתקופה הזאת? אלמוג גולד, נטורופתית ומחברת רב-המכר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה", מספקת כמה עצות שיעזרו גם ליהנות מהן וגם לשמור על תחושה גופנית ומנטלית טובה.
בנו אסטרטגיה מותאמת לחג: אסטרטגיה היא דרך פעולה שתתמוך במטרה שלכם (כמו לרדת במשקל, לאזן רמות סוכר או כולסטרול וכדומה) וגם בצרכים הרגשיים שלכם. למשל: לאכול שתי סופגניות כל החג, או לעשות ערב לביבות אחד ולספק לעצמכם את הצורך. אתם יכולים להחליט לאכול אותן אפויות ולגוון עם לביבות מירקות כמו בטטה, קישואים או תרד. אם זה לא יספק אתכם כי זה "לא מרגיש כמו הדבר האמיתי", לכו ישירות למקור. אבל עם אסטרטגיה.
בחרו את הסופגנייה שלכם ואל תיתנו לה לבחור אתכם: חשבו על כל הסופגניות שאתם בדרך כלל אוכלים רק כי הן מולכם – במשרד, באירוע, כשקניתם קפה והציעו לכם דיל. ברגע שתימנעו מכל אלה ותתמקדו באיכותיות שאתם אוהבים, ובזמן הנכון לכם, תחסכו מעצמכם הרבה עומס, נפיחות בטנית וביקורת עצמית.
עדיף אחר הצהריים: כשאתם מתחילים לאכול מתוק על הבוקר (גם מתוק בריא מקמח כוסמין עם סילאן/דבש/מייפל), אתם פותחים את היום עם תנודות סוכר שרמותיו בדם עולות ויורדות. זה עלול לגרום לעייפות, חוסר איזון הורמונלי, פגיעה בריכוז וחיפוש אחר הנשנוש הבא לאורך כל היום. אם תעשו זאת אחר הצהריים, תזכו בשני שלישים יום יותר מאוזנים, ועדיין תהיו ללא תחושת חסך.
לאכול אותן מחוץ לבית: זה הטריק שעוזר לי לשמור כבר 20 שנה על 20 קילו פחות. ההחלטה לאכול את הסופגנייה או הלביבה כשמתארחים, או במאפייה/בית קפה, תאפשר לשלוט בכמויות. זאת לעומת הבאת סופגניות הביתה, דבר שיכול להתפתח לאירוע מתגלגל. אירחתם ונשארו הרבה לביבות וסופגניות? שלחו בנדיבות עם האורחים. ואם הילדים רוצים מתוקים – קנו להם כאלה שפחות עושים לכם את זה.
למה בעצם: עם יד על הלב, האם סופגניות ולביבות באמת כל כך טעימות לכם, או שאתם מרגישים צורך לדגום אותן רק בגלל "מצוות החג"? אם זה המצב, אולי כדאי שתיהנו מפינוקים שאתם מעדיפים כמו עוגה או שוקולד. ואפשר גם פשוט אוכל מזין. ללוות את הדלקת הנרות עם מרק או תבשיל טעים – זו יכולה להיות אסטרטגיה מעולה.






