אוכל: חמארה תלפיות היא מסעדה אייקונית בשוק תלפיות בחיפה, שבקרוב ימלאו עשר שנים להקמתה ולשינוי הגדול שהיא יצרה במרחב. מדובר במעוז של הדוניזם המגיש אוכל עונתי ויצירתי, מבוסס דגים ופירות ים, עם תפריט יינות עשיר, מוזיקה איכותית ואירוח לבבי.
תמצאו כאן מנות מתוחכמות כמו מוסר ים עטוף בלשון הפר (עלה בר מקומי) על קרם כרישה וגרידת פקורינו, או לוקוס לבן על קרם פיסטוקים עם תות שדה בחומץ בלסמי לבן וסליקורניה. ויש גם מנות פשוטות יותר כמו דג בכבישה עדינה (תבדקו אם יש פלמידה לבנה) או מולים עם צ'יפס כמו בביסטרו בפריז או בבריסל.
חלק מחומרי הגלם מגיעים מהשוק השכן, התוצרת הבלאדית מגיעה מוואדי ניסנאס, ויש גם חומרי גלם שחייבים לייבא מחו"ל, דוגמת אויסטרים. רוב התפריט משתנה בכל שבוע, אבל יש גם מנות דגל שנמצאות בו מאז הקמת המסעדה, דוגמת קבב הבורי המצוין שחתוך בסכין ולא טחון, צלוי במקצועיות ושומר על עסיסיות ואז מוגש על צזיקי רענן. בגזרת המתוקים תמצאו בימים אלו שטרודל תפוחים קלאסי עם קרם פרש, וגם קסטה מסקרפונה וענבים צלויים בשמן זית, תימין ופלפל שחור, מעשה ידיה של הקונדיטורית מיכל אקרלינג.
המייסד של המקום והרוח החיה הוא אילן פרון, שרצה ליצור מסעדת שוק שמכבדת את חומרי הגלם ואת סוחרי הסביבה, ומעניקה חוויה מיוחדת לאורחיה. הוא פתח את המקום ב-2015, כאשר שוק תלפיות היה מקום שומם ולא ידידותי, והחזון של פרון על מסעדת שוק מקומית יחד עם תרבות צרפתית וידע קולינרי שינק מהבית, הוביל גם אחרים להתעניין במקום ולבוא בעקבותיו, לפתוח מקומות ולהביא לפריחתו של האזור כולו.
לכבוד שנת העשור לחמארה מתכנן פרון כמה הפתעות, ובין היתר יארח כאן שפים שונים ועובדים לשעבר שהתפתחו בתחום, ויוגשו מנות אהובות מהעבר. בסמוך למסעדה נמצאת החמרמורת, שהיא בר היין והאחות הקטנה של החמארה, ושם תוכלו להתרשם וליהנות בשבועות הקרובים מתפריט ייחודי שיצר השף יניב גור אריה.
גור אריה חוקר חומרי גלם לא שגרתיים בשלל טכניקות ומחובר לערכים של חקלאות מקומית, הצלת מזון והתחקות על מורשת האוכל המקומית מימי המקרא ועד היום. מתוך דיאלוג עם פרון נוצר הפופ-אפ שמציע מנות כמו קרפצ'יו תמרים, לחם שעורה בהשראת מתכון עתיק, גראטן כרוב, אינג'רה מסחאן ועוד מגוון מנות מקוריות שתוכלו למצוא רק כאן ולזמן מוגבל. אחרי חודשים של מצב ביטחוני מורכב ופגיעה קשה בחיי השגרה של העיר ותרבות הפנאי והמסעדות, זה הזמן להגיע לכאן, ליהנות מהחמארה ולהביע תמיכה בעסקים המקומיים.
רחוב: רחוב סירקין הוא הרחוב המרכזי של שוק תלפיות, אבל יש לא מעט מה לראות, לקנות ולאכול גם ברחובות הסמוכים כמו רחוב לונץ, החלוץ, השומר, יחיאל ונוספים. קחו לכם כמה שעות כדי ליהנות מהמגוון שיש למקום להציע (יום שישי הוא כמובן היום העמוס ביותר).
השוק עצמו שוכן במבנה שנחנך בשנת 1940 והשוטטות בין הבסטות היא חוויה בפני עצמה. אילן פרון ממליץ לקנות דגים בחנות של כאמל עודה ברחוב סירקין 38, שמספקת דגים גם ללא מעט שפים ובשלנים מהאזור.
בסירקין 29 תמצאו את כנאפה תלפיות, דוכן צבעוני בבעלות זידאן המציע כנאפה נפלאה ולא מתוקה מדי. בסירקין 21 יש מבנה שכולו מוקדש לקולינריה ותרבות והוא עמוד תווך בפריחה של האזור, ויעד ששווה לבקר בו. בקומת הכניסה התמקמה מאפייה של לחמי מחמצת מיוחדים בשם לחם עיניים, ובה ימליצו לכם בידענות עמרי וחיים על סוגי הלחמים שרצוי שתאכלו.
ליד תמצאו שם את טאקו טיה שמציע תפריט אוכל רחוב מקסיקני עם בוריטו וטאקו טובים לצד מרגריטה. יש במבנה גם בית קלייה ובית קפה בשם טלק המציע קפה מיוחד ופינות ישיבה נעימות במרפסת.
עוד במבנה - מלמעלה - מסעדה ומעדנייה נהדרת. בחלק העליון תמצאו גם את קולקטיב סירה - קבוצת מעצבים ואמנים עצמאים שהתאגדו ומציעים כאן לקהל ביקור בין חללי העבודה והסטודיו וגם סדנאות וחנות. עוד בקומה זו חנות וינטג' בשם פרלה ונינה ששווה ביקור.
חמארה תלפיות. סירקין 28, חיפה








